Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...


Εστώ και αργά, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους οι περισσότερες ομάδες της Α1 κάνουν τις βασικές μεταγραφές ξένων παικτών που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία τους την φετινή σεζόν.
Στην ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων η καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους φιλάθλους της. Όμως η μεταγραφή του Άντονι Γκράντι αλλάζει το κλίμα και δίνει στην Βασίλλισα κάτι από τη παλιά της αίγλη.
Με την κίνηση αυτή η διοίκηση της ΑΕΚ έδωσε μια ηχηρή απάντηση σε όσους θεωρούσαν, όπως και πέρυσι άλλωστε, ότι η "Ένωση" δεν θα είναι ανταγωνιστική την φετινή χρονιά.
Ο Γκράντι αναμένεται στην Αθήνα τις 2 Οκτωβρίου. Ο Γκράντι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την περίοδο 2007-08 (μ.ο. πόντων 21, 5), όταν αγωνιζόταν στον Πανελλήνιο. Κατά την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην ιταλική Φεράρα, με την οποία είχε 17,9 πόντους. Τον περασμένο Μάιο υπέγραψε και αγωνίστηκε σε κάποια ματς στην Μαρίνος Ντε Ανζοατέγκουι της Βενεζουέλας.

Στον δικέφαλο του Βορρά τώρα, ο Ρόουλ Μάρσαλ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον ρόστερ και σιγά, σιγά ο Σούλης Μαρκόπουλος ολοκληρώνει την ομάδα του για να την προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα για την έναρξη της φετινής δύσκολης περιόδου.
Κατά τα άλλα, από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΩ ΠΑΚΟ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 χωρίς περιορισμούς, καθώς την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η περίοδος κατά την οποία οι παλαιοί κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας είχαν προτεραιότητα στην ανανέωση της θέσης τους.

Στα νέα των φιλικών προετοιμασίας των ομάδων της Α1, η ομάδα του Άρη πέτυχε την τρίτη νίκη σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις στο Μπόρμιο που μπορεί να μην αποτέλεσε είδηση, αλλά οι εμφανίσεις του Πι Τζέι Τάκερ, έστω και σε ανεπίσημους αγώνες κάνουν άπαντες στον "Αυτοκράτορα" να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Ο Αμερικανός στο τελευταιο παιχνίδι κόντρα στην Μπάνβιτ οδήγησε τους "κίτρινους" στη νίκη με 80-69.
Ο Τάκερ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους αντιπάλους του σταματώντας στους 30 πόντους και πλέον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως στον Άρη έχουν βρει τον επόμενο ηγέτη τους.
Ο προπονητής της ομάδας, Σαρόν Ντρούκερ, μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: "Είχαμε την ευκαιρία βρισκόμενοι εδώ να παίξουμε με δυνατούς αντιπάλους. Δεν μας ενδιέφεραν τα αποτελέσματα αλλά να αισθανθούμε ότι έχουμε συνοχή ως ομάδα και να βελτιωνόμαστε κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Είχαμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε καλούς παίκτες και καλές ομάδες. Σκοπός μας είναι να παίζουμε ως ομάδα και να είμαστε ενωμένοι. Αυτό επιθυμούμε να κρατήσουμε από εδώ και στο εξής. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μετά την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ευχαρίστησή μου να βλέπω τους παίκτες μου να αγωνίζονται κατά αυτόν τον τρόπο".

Στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά ο Ηλυσιακός μπορεί να γνώρισε την ήττα από το Μαρούσι με 74-66, αλλά ο Βασίλης Φραγκιάς είχε ένα καλό λόγο προκειμένου να είναι πολύ ικανοποιημένος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την εικόνα που παρουσίασε ο Ντέιβιντ Γουέιβερ. Ο Αμερικανός, υπό δοκιμή παίκτης, κερδίζει το στοίχημα της παραμονής στα Ιλίσια, αφού και κόντρα στο Μαρούσι φρόντισε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Παράλληλα, θετική παρουσία είχε και ο Μπέν Σμίθ.
Από το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχώρισε ο Μάριος Μπατής, ενώ με την ομάδα των Ιλισίων, αγωνίστηκε και ο Νώντας Παπαντωνίου, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και θα ξεκινήσουν συζητήσεις ανάμεσα στον παίκτη και τη διοίκηση του Ηλυσιακού, ώστε να αποκτηθεί. Με τους φιλοξενούμενους έπαιξε και ο Δημήτρης Κομποδιέτας.
Ο Βασίλης Φραγκιάς με δηλώσεις του, τόνισε: "Ήταν ένα ματς προπονητικού χαρακτήρα. Το Μαρούσι προετοιμάζεται για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα κι εμείς για την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα", τόνισε ο πρώην τεχνικός του Παγκρατίου, ο οποίος ερωτηθείς για την απόδοση του Ντέιβιντ Γουέιβερ επεσήμανε: "Έδειξε πολύ καλά στοιχεία τόσο ο Γουέιβερ, όσο και ο Σμίθ. Αυτό που προέχει είναι η προσαρμογή στην ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Τα επόμενα φιλικά θα αποτελέσουν κριτήριο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής".

Επίσης το πρώτο του φιλικό, που περισσότερο θα είναι ξεμούδιασμα από τις δυνατές προπονήσεις, θα δώσει ο Πανιώνιος στο κλειστό της οδού Αρτάκης με αντίπαλο τον Αμύντα Δάφνης. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς θα δει την αγωνιστική κατάσταση των Ελλήνων παικτών του και θα βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα. Βέβαια, την ίδια ώρα περιμένει να μάθει τα νέα από το μέτωπο του Μίλος Βούγιανιτς, στον οποίο έχει δοθεί προθεσμία να απαντήσει τις επόμενες μέρες στην πρόταση των Κυανέρυθρων. Μέχρι τέλους της εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι αφίξεις των νέων ξένων, Ελονού και ΜακΛίοντ.
Τέλος στο σίριαλ της συμμετοχής η μη του Πανελληνίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 έβαλε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μίνως Κυριακού. Ο Πανελλήνιος θα λάβει μέρος κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα. Το θέμα, όμως, είναι η έδρα που θα δηλώσει... Διότι στην Κυψέλη δεν πρόκειται να παίξει, λόγω της διαμάχης με τον ερασιτέχνη...Οι “Ολυμπιονίκες” σκάφτονται ως λύση να φύγουν εκτός Αθήνας και πριν από λίγες ημέρες είχε προταθεί η λύση της Χαλκίδας. Υποστηριχτές έχει και η περίπτωση της Λάρισας, που πλέον έμεινε χωρίς ομάδα στην Α1. Το μπάσκετ σίγουρα χρειάζεται την αποκέντρωση και η πιθανή μετακόμιση του Πανελληνίου θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ.

Όνομα: Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου