Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Λάθος εξίσωση


Πως είναι δυνατόν να εξισώνονται τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Καβάλα, οπού έσπασαν αρκετά καθίσματα στο «Ανθή Καραγιάννη» τα όποια και εκτόξευσαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκτός γηπέδου, ενώ πυρπόλησαν και περιπολικό, με μια σπασμένη τζαμαρία σε καφετέρια των Σερρών και με την επίθεση που δέχθηκαν τα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο 20o χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, όταν «άγνωστοι» έριξαν πέτρες, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των λεωφορείων και την αναγκαστική αποβίβαση των οπαδών προκειμένου να μην υπάρξει κάποιες τραυματισμός;

Και όμως αυτές οι δυο περιπτώσεις εξισώθηκαν, αφού την Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έστειλε επιστολή προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου ζητούσε την απαγόρευση των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού για τα προσεχή εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσουν στο πρωτάθλημα, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν σε Καβάλα και Σέρρες.

Μάλιστα η αστυνομία δέχθηκε την εισήγηση του κ. Πάνου Μπιτσαξή και θα ζητήσει η ίδια να μην δοθούν εισιτήρια σε Ολυμπιακό για το εκτός έδρας παιχνίδι του με την Ξάνθη την 6η αγωνιστική και στον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Εργοτέλη στη Κρήτη για την 5η αγωνιστική.

Βέβαια η διαφορά στις δυο επιστολές που έστειλε ο γενικός γραμματέας στην αστυνομία είναι ότι για την περίπτωση του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζει τα επεισόδια ευρείας κλίμακας και την ίδια ώρα κοινοποιεί το έγγραφο και στην ΟΠΑΠ για να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες βίας, ενώ για την περίπτωση του Ολυμπιακού χαρακτηρίζει τα επεισόδια στις Σέρρες μεμονωμένα και δεν υπάρχει και επιστολή στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

Τι σημαίνει αυτό για τις δυο ΠΑΕ;

Εκτός από την απαγόρευση της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών, όπου η απόφαση είναι κοινή και για τις δυο ομάδες, οι πράσινοι κινδυνεύουν και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών μιας και στο νέο Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ οι περιπτώσεις επεισοδίων ευρείας κλίμακας τιμωρούνται αυστηρά, ενώ από την άλλη για τους ερυθρόλευκους δεν υφίσταται τέτοια ποινή.

Εκτός όμως από το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια τους, υπήρξε και άλλο ένα θέμα που πέρασε στα ψηλά. Αναφερόμαστε στα αντικείμενα που δέχθηκαν οι Άλμπερτ Ριέρα και Αντώνης Νικοπολίδης, όπου σύμφωνα με τον κανονισμό ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι, αλλά και σύμφωνα με τα όσα διατυμπάνιζε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, οι παίκτες των δυο ομάδων θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το γήπεδο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αυτό φυσικά που δήλωνε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος και με το οποίο είχαν συμφωνήσει και ο κ. Μπιτσαξής αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έγινε ποτέ, αντίθετα και το ματς συνεχίστηκε και ο Νικοπολίδης δέχθηκε κιτρίνη κάρτα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου