Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το Εθνικό "μπάχαλο" συνεχίζεται


Η ηρεμία που όλοι περίμεναν να έρθει στην Εθνική μετά από την ισοπαλία στην Κροατία, δεν ήρθε πότε. Αντίθετα οι μέρες που ακολούθησαν από την φαινομενικά καλή εμφάνιση των διεθνών στο «Μάξιμιρ» έφεραν στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μεταξύ των σχέσεων των διεθνών, το όποιο φυσικά δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά έχει τις ρίζες του από τη Ρεχάγκελ εποχή.

Ο Φάνης Γκέκας από την Πέμπτη έγινε ο τρίτος σε σειρά παίκτης μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής που γνωστοποίησε την πρόθεση του να αποχωρήσει από την Εθνική χωρίς να αποκαλύπτει όμως στην επίσημη τοποθέτηση του μέσω του blog του, τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση παρά μόνο ότι αυτό το κάνει εξ αιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή και για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι. Βέβαια ο 30χρονος επιθετικός της Άιντραχτ με δηλώσεις του την Παρασκευή άφησε να εννοηθεί πως οι λόγοι που κρεμάει την φανέλα με το εθνόσημο δεν είναι αγωνιστικοί, ούτε έχουν να κάνουν με τις επιλογές του Σάντος, αλλά είναι πρόβλημα μηνών το όποιο, όπως τόνισε ο Λαρισαίος φορ, γνωρίζει ο Φυσσας, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για να ενημερώσει τους πάντες. Επίσης ο Γκέκας αρχικα δεν θέλησε να θίξει κανένα συμπαίκτη του ακόμα και όταν ρωτήθηκε αν το πρόβλημα είναι ο Κατσουράνης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Εθνική, εφ όσων αλλάξουν κάποια πράγματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ,τα οποία όμως δεν κατονόμασε. Στην συνεχεία όμως ο Φάνης Γκέκας με δηλώσεις του σε άλλο μέσο ενημέρωσης τόνισε πως είναι αλήθεια τα όσα γράφονται για τον Κατσουράνη, αλλά συμπλήρωσε πως δεν είναι μόνο αυτός το πρόβλημα, καθώς υπάρχουν και άλλα.

Από την άλλη δηλώσεις έκανε και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, ο οποίος μπορεί να μην αποκάλυψε τους λόγους που έχει δημιουργηθεί αυτή η ταραχή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο διαβεβαίωσε τους πάντες πως το πρόβλημα θα λυθεί και αυτό θα συμβεί στη συνάντηση που θα έχουν τις προσεχείς ημέρες ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Φερνάντο Σαντος και οι τρεις αρχηγοί της ομάδας Καραγκούνης, Κατσουράνης και Σεϊταρίδης. Πάντως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μια πρώτη συνάντηση, υστέρα από πρωτοβουλία του Προέδρου της πράσινης ΠΑΕ Νικόλαου Πατέρα, με την συμμετοχή και του Αλέξανδρου Τζόρβα, ο οποίος επίσης σκεφτόταν να σταματήσει από την Εθνική και όπως διέρρευσε φαίνεται να έλυσαν την όποια παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί , κατή όμως που θα φανεί αν αληθεύει στο μέλλον.

Την ίδια ώρα μπορεί η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να μην έχει αντιδράσει, μετά το... κύμα φυγής που παρατηρείται στην Εθνική ομάδα, όμως το έκανε ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, μετά τα «αντίο» των Φάνη Γκέκα και Δημήτρη Διαμαντίδη από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και εξέδωσε και ανακοίνωση σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος στην οποία καταδικάζει τα όσα συμβαίνουν, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αλγεινή εντύπωση». «Η ύψιστη τιμή του Έλληνα αθλητή είναι να αξιωθεί να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Τη θέση αυτή την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό χιλιάδες Έλληνες αθλητές. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους τις ελληνικές εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και νιώθουν περήφανοι όταν η Εθνική ομάδα διακρίνεται και είναι μαζί της όταν χάνει», αναφέρει αρχικά ο Πάνος Μπιτσαξής. Και συμπληρώνει: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας, να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση»!

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην Εθνική ομάδα αλλά και η αδυναμία των εμπλεκόμενων πλευρών να δώσουν μια απάντηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε την ευκαιρία σε ξένα ΜΜΕ να γράφουν ακόμα και για... σκάνδαλο στην Εθνική, με του Κροάτες να τονίζουν πως ο Γκέκας δεν μπόρεσε να αντέξει το... ειδικό καθεστώς στην Εθνική, κάνοντας παράλληλα λόγο για τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί για διεθνή που τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης και πως αυτός είναι η αιτία που αποχώρησε ο Σωτήρης Κυριάκος αλλά και πως έχει αναγκάσει και άλλους παίκτες της Εθνικής να σκέφτονται να πράξουν το ίδιο.

Σε ότι αφορά τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος σύμφωνα με τις φήμες φέρετε ως η πέτρα του σκανδάλου, ο μέσος του Παναθηναϊκού ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τα όσα διαρρέουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εξηγούσε σε δικούς του ανθρώπους πως αν δεν μιλήσει κάποιος συγκεκριμένα για το που υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του και όχι αόριστα και γενικώς, δεν έχει κάτι να πει, ενώ για τα όσα του καταμαρτυρούν ορισμένοι πως επηρεάζει τον Σαντος και πως αυτός κανονίζει ποιοι παίκτες θα παίξουν βασικοί και ποιοι θα κληθούν, ο Κατσουράνης έλεγε πως αυτά που ακούγονται προσβάλουν τον Πορτογάλο προπονητή.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου