Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δαλούκας στο Άρης-ΠΑΟ


Ο Θανάσης Γιάχος ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι Ολυμπιακός-Κέρκυρα για την 2η αγωνιστική, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη. Ο 34 χρόνος διαιτητής από την Χίο, ο οποίος ξεκίνησε να σφυρίζει παιχνίδια της Σουπερ Λιγκ την σεζόν 2009-10, ορίζεται για δεύτερη φορά σε αναμέτρηση των ερυθρόλευκων, με πρώτη να είναι το περσινό Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Μάλιστα στο συγκεκριμένο ματς ο Γιάχος είχε τιμωρηθεί, διότι δεν είχε δώσει δυο πέναλτι. Ένα στο 35΄ σε σπρώξιμο του Μπαζίνσκι στον Νταρμπισιρ και άλλο ένα στο 62΄ σε ανατροπή του Σαγκανόφσκι από τον Μελμπεργκ. Έκτοτε δεν ορίστηκε ξανά σε αγώνα της Σουπερ Λιγκ, ενώ αυτή ήταν και η δεύτερη τιμωρία του στο περσινό πρωτάθλημα, οπού σφύριξε συνολικά σε 7 αναμετρήσεις, καθώς είχε μείνει για 5 αγωνιστικές εκτός ορισμών μετά τα λάθη που είχε κάνει στο ματς Λεβαδειακός –Πανιώνιος της 3ης αγωνιστικής. Φέτος ο ρέφερι από την Χίο στην πρώτη αγωνιστική ήταν 4ος στο παιχνίδι Ηρακλής-Ολυμπιακός. Βοηθοί του Γιάχου στο Ολυμπιακός-Κέρκυρα θα είναι οι Γούκος και Σωτηρόπουλος, 4ος ο Παπάς και παρατηρητής ο Μπισογιάννης.

Σε ότι αφορά το ντέρμπι μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού, η ΚΕΔ όρισε τον Γιώργο Δαλούκα. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που ο 33χρονος ρέφερι από την Θεσσαλία σφυρίζει αναμέτρηση των δυο ομάδων, καθώς τη σεζόν 2008-09 στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής ήταν διαιτητής στη νίκη των πρασίνων με 2-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Δαλούκας πέρσι είχε οριστεί σε τρία παιχνίδια του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα στη νίκη τους με 3-0 κόντρα στη Λάρισα στο Αλκαζάρ και στα ντέρμπι με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, οπού είχαν ηττηθεί με 1-0 και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου επίσης οι πράσινοι είχαν γνωρίζει την ήττα με 2-1. Από την άλλη τον Άρη πέρσι τον είχε διευθύνει στην ισοπαλία του με Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και στην εντός έδρας νίκη του κόντρα στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ. Βοηθοί του Δαλούκα στο Σαββατιάτικο ματς Άρη-Παναθηναϊκού θα είναι οι Μπαλτάς και Καρσιώτης, 4ος ο Μήτσιος και παρατηρητής ο Σίπκας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ ο Τριτσώνης θα διευθύνει το Λάρισα-Καβάλα, ο Λαμπρόπουλος το Ξάνθη-Πανιώνιος, ο Καλόπουλος το Ολυμπιακός Βόλου – Εργοτέλης, ο Αμπάρκιολης το ΑΕΚ-Πανσερραϊκός, ο Τσινιάρης το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, ενώ ο Θάνος θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία στο ματς Ατρόμητος-Ηρακλής.

Στο μεταξύ η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ για το ορισμό Ελλήνων διεθνών διαιτητών και βοηθών σε αγώνες για τη φάση των ομίλων του Europa League. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία όρισε τον Τάσο Κάκο να διευθύνει τον αγώνα Σπάρτα Πράγας-Παλέρμο και τον Γιώργο Δαλούκας στην αναμέτρηση Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου