Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ!


Μετά την Καβάλα, που αποκλείστηκε από τον Αμύντα, μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του σημείωσε και ο Αρκαδικός καθώς επικράτησε για πρώτη φορά επί ομάδας της Α1 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Αρκαδικός νίκησε με 87-73 τον Ηλυσιακό και προκρίθηκε στη 2η αγωνιστική της 2ης φάσης του θεσμού. Με Ερμή Λαγκαδά το Σάββατο (25/9) παίζει ο Αρκαδικός στη Θεσσαλονίκη, και αν προκιρθεί αντιμετωπίζει στην 3η αγωνιστική της Β' φάσης το νικητή του αγώνα Άρης-Περιστέρι.
Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη χωρίς τους δύο ξένους στη σύνθεσή της, αφού ο Ντάμιεν Κάντιτς ήρθε μόλις χθες στην Τρίπολη και ο Στίβεν Λέβεν είναι τραυματίας, στηρίχθηκε στον εκπληκτικό Κόκκαλη ο οποίος πέτυχε 25 πόντους με 5 τρίποντα.
Η πρώτη περίοδος έληξε με ελαφρύ προβάδισμα του Αρκαδικού (17-16) ενώ στη 2η περίοδο ο Ηλυσιακός βρήκε τις λύσεις κυρίως από τους Χατζή-Κουκουλά και προηγήθηκε με 42-32 με τη λήξη του ημιχρόνου.
Στην 3η περίοδο είχαμε το εντυπωσιακό come-back του Αρκαδικού φτάνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους (65-55).
Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα ο Ηλυσιακός προσπάθησε να ανατρέψει τη διαφορά η οποία έφτασε και στους 13 πόντους (73-60) όμως ο Αρκαδικός έδειξε χαρακτήρα, κράτησε το προβάδισμα και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου που αγωνίζεται στην Α1.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε και ο Ερμής που επικράτησε εντός έδρας 93-82 του Παγκρατίου.
Η ομάδα τoυ Λαγκαδά βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με 10 πόντους (24-34), ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό και να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενη με τρεις πόντους (42-39).
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα, παίρνοντας την πρόκριση που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τον Αρκαδικό.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη δεύτερη αγωνιστική της Β` φάσης (25/9):

Αρης - Περιστέρι
Πανιώνιος - Ερμής Περάματος
Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός
Ικαρος Καλλιθέας - Αμύντας

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου