Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΉΣ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ




Έτσι και αλλιώς είχε μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη ουσιαστικά συνέντευξη τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε από την στιγμή που επέστρεψε στον Ολυμπιακό.
Πέρασε ενάμισης μήνας από την παρουσία του Βάσκου στον πάγκο της «ερυθρόλευκης» ομάδας και όλοι περίμεναν να ακούσουν τις τοποθετήσεις του, αλλά και να πάρουν απαντήσεις για κάποιες απορίες που είχαν.
Εγώ προσωπικά τις πήρα και ικανοποιήθηκα με το παραπάνω.
Γιατί ο Βαλβέρδε έδειξε το πόσο ειλικρινής είναι, αλλά και πόσο σημαντικό είναι για ένα προπονητή, να ξέρει που «πατάει» και να λέει την αλήθεια.
Θα μπορούσε τώρα που είναι «στα πάνω του» μετά την μεγάλη εμφάνιση της ομάδας με τον Αστέρα Τρίπολης να βγει με «τουπέ» και να μιλάει για τις σωστές επιλογές του.
Αλλά όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά παραδέχτηκε ότι έχει αδικήσει τους Ζαιρι, Νέμεθ και πιθανότατα κάποιους άλλους.
Δε το κάνει εύκολα αυτό ένας προπονητής, η τουλάχιστον δεν το λέει «φόρα παρτίδα».
Κέρδισε ακόμα περισσότερους παίκτες ο Ισπανός με τις τοποθετήσεις, αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πρέπει να παρασυρθεί από την τελευταία εμφάνιση του Ολυμπιακού.
Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προστεθούν, για να γίνει ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και να έχει διάρκεια, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.
Δεν δουλεύει για να φτιάξει ομάδα για ένα, δυο παιχνίδια, αλλά για τα επόμενα χρόνια και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι και κυρίως ο κόσμος που δικαιολογημένα είναι απαιτητικός….


ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου