Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς συνεχίζονται σε φουλ ρυθμούς τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.
Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τα γήπεδα της Αγγλίας, εκεί που ξεχωρίζει το ντέρμπι του Σίτι οφ Μάντσεστερ, με την γηπεδούχο Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την πρωταθλήτρια και αήττητη Τσέλσι, με τους Μπλε να προέρχονται από τον αποκλεισμό από την Νιούκαστλ, για το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Εκτός έδρας αγωνίζεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μία εβδομάδα μετά την νίκη της στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ, ταξιδεύει στο γειτονικό Μπόλτον για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Όσον αφορά τους Ρεντς, θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Νορθάμπτον, καθώς ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την πάντα επικίνδυνη Σάντερλαντ. Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις: Γουλβς – Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ – Τότεναμ, Μπέρμιγχαμ – Γουίγκαν, Νιούκαστλ – Στόουκ, Φούλαμ – Έβερτον, Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ και Μπλάκπουλ – Μπλάκμπερν.
Περνάμε την Μάγχη και μεταφερόμαστε στην Γαλλία, με την πρωταθλήτρια Μαρσέιγ να υποδέχεται την Σοσό. Εξαιρετικά δύσκολη έξοδο περιμένει την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σεντ Ετιέν, καθώς ταξιδεύει στο Ζερλάν για να αντιμετωπίσει την Λιόν, ενώ δύσκολο αναμένεται το έργο, τόσο της Μονακό, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λοριάν, όσο και της Μπορντό, που δοκιμάζεται στην έδρα της Καέν. Για την 7η αγωνιστική του Σαμπιονά, έχουμε επίσης: Νις – Ρεν, Τουλούζ – Λιλ, Μονπελιέ – Αρλ, Μπρεστ – Βαλανσιέν, Οσέρ – Νανσί, Λανς – Παρί Σεν Ζερμαίν.
Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία, με την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Εντός έδρας αγωνίζεται η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, που υποδέχεται την μεγάλη, μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος, και πρωτοπόρο, με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς, Μάιντς. Δύσκολη έξοδος περιμένει την 2η της βαθμολογίας Ντόρτμουντ, που ταξιδεύει στο Σεντ Πάουλι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ όμορφο θέαμα υπόσχονται τα παιχνίδια Βέρντερ Βρέμης – Αμβούργο και Στουτγάρδη – Λεβερκούζεν. Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής συμπληρώνουν τα ματς: Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ, Σάλκε – Γκλάντμπαχ, Καιζερσλάουτερν – Αννόβερο, Κολονία – Χόφενχαϊμ και Άιντραχτ – Νυρεμβέργη.
Προτελευταία στάση μας στην Ιταλία, εκεί που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ολίμπικο, με την Ρόμα να υποδέχεται την Ίντερ, 2 ομάδες με τελείως διαφορετική, μέχρι στιγμής, πορεία, καθώς οι τζιαλορόσι απογοητεύουν, με μόλις 2 πόντους σε 4 παιχνίδια, την ίδια ώρα που οι πρωταθλητές βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Εντός έδρας αγωνίζεται η έτερη ομάδα της Λομβαρδίας, η Μίλαν, που υποδέχεται την Τζένοα, την ίδια ώρα που η Γιουβέντους, με μόλις 4 πόντους σε ισάριθμες αγωνιστικές, υποδέχεται την Κάλιαρι. Για την 5η αγωνιστική του Καμπιονάτο έχουμε επίσης τις αναμετρήσεις: Σαμπντόρια – Ουντινέζε, Παλέρμο – Λέτσε, Φιορεντίνα – Πάρμα, Κιέβο – Λάτσιο, Τσεζένα – Νάπολι και Κατάνια – Μπολόνια.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με την 5η αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος. Πονηρή έξοδος για την Μπαρτσελόνα, καθώς οι πρωταθλητές ταξιδεύουν στην χώρα των Βάσκων για να αντιμετωπίσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο πάντα καυτό σαν λάβα Σαν Μαμές. Εκτός έδρας αγωνίζεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να αντιμετωπίζει την Λεβάντε. Αντίθετα, η έτερη ομάδα της πόλης, η Ατλέτικο, υποδέχεται στο Βιθέντε Καλντερόν την Σαραγόσα, ενώ η πρωτοπόρος, μαζί με την Ρεάλ, Βαλένθια, δοκιμάζεται στο Χιχόν απέναντι στην τοπική Σπόρτινγκ. Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν συμπληρώνουν τα ματς: Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ, Εσπανιόλ – Οσασούνα, Σανταντέρ – Χετάφε, Χέρκουλες – Σεβίλλη, Λα Κορούνια – Αλμερία και Μάλαγα – Βιγιαρεάλ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου