Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


Ως αποτέλεσμα της τραγικής εικόνας της πλειοψηφίας των ελληνικών ομάδων, λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, ο ΠΣΑΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τα κακώς κείμενα του ελληνικού μπάσκετ.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο σύνδεσμος παικτών, αναφέρει:
"Για άλλη μία χρονιά παρακολουθούμε την πλήρη απαξίωση του ελληνικού μπάσκετ. Απομένει λιγότερο από ένας μήνας για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μπάσκετ και τα γεγονότα είναι τα εξής:
1)Τα περισσότερα μέλη μας παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη
2)Οι αθλητές μας δεν έχουν συμβόλαια, ένσημα και εργασιακά δικαιώματα
3)Οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν πάρει ακόμα πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα. Παράλληλα είναι απολύτως αναξιόπιστες και τα μπάτζετ τους δίχως καμία εγγύηση.
4)Η Ε.Ε.Α. παρανομεί για άλλη μία χρονιά και αντί να ελέγχει τις ομάδες, προσπαθεί να τους εξασφαλίζει πιστοποιητικό με κάθε τρόπο
5)Οι 30άρηδες αθλητές βιώνουν τον απόλυτο ρατσισμό και δεν τους επιτρέπεται να παίρνουν μεταγραφή σε ομάδες της Β’ και της Γ’ εθνικής
Εμείς οι αθλητές καλαθοσφαίρισης θλιβόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κανείς που θα βάλει τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Άραγε υπάρχει νόημα να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα σαν αυτό; Έξαλλου το προηγούμενο που ξεκίνησε τελείωσε ποτέ;


Ως απόδειξη τώρα όλων αυτών που τονίζει στην ανακοινωσή του ο ΠΣΑΚ ειναι η απόφαση της ΚΑΕ Ηρακλής να μην συμμετάσχει στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, αγωνιζόμενος ενάντια στον Ίκαρο Καλλιθέας, αφού δεν εξασφάλισε δελτία συμμετοχής για τους επαγγελματίες παίκτες του... Ο λόγος για αυτο είναι ότι η σύσταση της ΚΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά και το ότι οι "κυανόλευκοι" δεν έχουν ακόμα πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα.
Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της διοίκησης του Ηρακλη είχαν συζητήσεις με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, δεν βρέθηκε λύση.Έτσι, οι ιθύνοντες της ΚΑΕ αποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο να μην αγωνιστεί η ομάδα στο Κύπελλο, από το να παίξει με τους έφηβους στο παιχνίδι της Τετάρτης. Έτσι η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη περνάει στην επόμενη φάση του κυπέλλου χώρις αγώνα.
Στη σχετική με τα παραπάνω, ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Ηρακλής ανέφερε: "Η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας το κάτωθι:
Όπως σας είναι γνωστό με ευθύνη και πρωτοβουλία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, και παρά την πληρότητα του φακέλου μας, αναβλήθηκε η χορήγηση στην ομάδα μας πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών για την Παρασκευή 24.09.2010".
"Η μη χορήγηση πιστοποιητικού μας στερεί την δυνατότητα καταθέσεως των συμβολαίων των καλαθοσφαιριστών μας στον ΕΣΑΚΕ, ώστε να είναι νόμιμη η συμμετοχή τους στον αγώνα του Κυπέλλου της 22.09.2010.
Ως Κ.Α.Ε ΗΡΑΚΛΗΣ, θέλοντας από την πλευρά μας να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε το κύρος και τη νομιμότητα του σωματείου μας και για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση μας δηλώνουμε την αδυναμία συμμετοχής στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος".

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου