Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ!


Έστω και αργά οι περισσότερες ομάδες της Α1 προχωράνε στην ενίσχυση τους ώστε να παρουσιαστούν οσο το δυνατόν πιο έτοιμες στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Τον αντικαταστάτη του Άντονι Τζόνσον, που δεν έπεισε τον Αργύρη Πεδουλάκη, βρήκε η ομάδα του Περιστερίου στο πρόσωπο του Μάικλ Κινγκ. Ο Αμερικανός γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς έχει αγωνιστεί για δύο χρονιές στην Ολύμπια Λάρισας (2007-09), ενώ έχει περάσει και από τον Ηρακλή τη σεζόν 2005-06. Ο Κίνγκ θα βρίσκεται μέχρι την Παρασκευή στην Ελλάδα, για να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα των δυτικών προαστίων μέχρι το τέλος της σεζόν.
Την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα, στην EnBW, έχοντας 10,8 πόντους μέσο όρο σε 33 αγώνες.

O Άρης τωρα έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης του Δημήτρη Βεργίνη. Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε ανοικτή επαφή με τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του 23χρονου γκαρντ.
Το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βεργίνης, για τον οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον και ο Κολοσσός Ρόδου, αναμένεται να γίνει γνωστό μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Στην ομάδα του Αμαρουσίου, λίγες μέρες πρίν την έναρξη των προκριματικών αγώνων της Ευρωλίγκα, επίτελους άρχισαν να γίνονται οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας την φετινή περίοδο. Στα πλαίσια αυτών, παίκτης του Αμαρουσίου θα πρέπει να θεωρείται ο Χακάν Κοσέογλου. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο 29χρονος πλέι μέικερ τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα του Νίκου Λινάρδου και μάλιστα, όπως γράφουν οι Τούρκοι, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.
Πέρυσι σε 31 παιχνίδια σημείωσε 9.3 πόντους ενώ μοίρασε 8.7 ασίστ κατά μέσο όρο με την Ερντεμίρσπορ.

Τη φανέλα του Πανελληνίου θα φοράει και του χρόνου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Δημήτρης Κομποδιέτας. Ο Έλληνας γκαρντ, που τις προηγούμενες ημέρες έκανε προπονήσεις έκανε προπονήσεις με τον Ηλυσιακό, συμφώνησε προφορικά για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους "Ολυμπιονίκες", βαδίζοντας έτσι στα χνάρια του Μανώλη Παπαμακάριου και του Τζούρο Όστοϊτς.
Έτσι, πλέον οι διοικούντες τον ιστορικό σύλλογο στρέφονται στην περίπτωση του Ρόντριγκ Μπλάκνεϊ. Η παραμονή του "Μου-Μου" αποτελεί την άμεση προτεραιότητα του Θανάση Σκουρτόπουλου.
Η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό αποτελεί ένα "αγκάθι", το οποίο όμως είναι εξαιρετικά πιθανό να ξεπεραστεί, καθώς ο πρώην πλέι μέικερ του Ηρακλή, της ΑΕΚ, του Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού, θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αρκεί βέβαια να του γίνει και η κατάλληλη προσφορά.

Άλλαξε γειτονιά ο Νώντας Παπαντωνίου, αλλά η φανέλα που θα φοράει θα είναι και πάλι κιτρινόμαυρη. Ο 20χρονος πλέι μέικερ ανήκει, πλέον, στο έμψυχο δυναμικό του Ηλυσιακού. Οι συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα είχαν αίσιο τέλος. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση από τον σύλλογο αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Επαμεινώνδα Παπαντωνίου. Ο 20χρονος (ημ.γεν. 28 Απριλίου 1990) και ύψους 1.90 μ. γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή".

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου