Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ...



Συνεχίζεται η αήττητη πορεία της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού με ηγέτη τον Λίνας Κλέιζα επικράτησε με 78-67 της Κίνας και προκρίθηκε στους “8” του Μουντομπάσκετ.
Ο Λιθουανός πρώην άσσος του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικός και με 30 πόντους και 9 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα τους στην επόμενη φάση. Άξιος συμπαραστάτης του Κλέιζα ήταν ο Γκετσεβίτσιους με 14 πόντους, ενώ ο Ουέι είχε 21 πόντους, με τον Γιανλιάν να μένει στους 11 όσους είχε και ο Ζι Ζι.
Η Αργεντινή ήταν η μεγάλη νικήτρια του Λατινοαμερικάνου ντέρμπι, καθώς επικράτησε της Βραζιλίας με 93-89, παίρνοντας παράλληλα και τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία. Μετά από μπάσκετ υψηλού επιπέδου για 40 λεπτά σ' ένα ματς διαφήμιση του αθλήματος με σπουδαίες προσωπικότητες στο παρκέ και διαδοχικές ανατροπές, η Αργεντινή, καλύτερη στα σημεία, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη εναντίον ενός άξιου αντιπάλου που δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λουίς Σκόλα με δύο εύστοχες βολές 1,2 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ήταν αυτός που με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση οδήγησε σε άλλη μία επιτυχία την “αλμπιτσελέστε” σε διεθνή διοργάνωση. Τέλειωσε το ματς με 37 πόντους, τους 10 εκ των οποίων στο τελευταίο τρίλεπτο.
Ήταν ένα προσωπικό σόου από τον σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, ο οποίος νίκησε κατά κράτος μαζί τους Σπλίτερ και Βαρεζάο. Στα σίγουρα χέρια του πήγε η μπάλα σε όλες τις κρίσιμες επιθέσεις της Αργεντινής και σε όλες ανεξαιρέτως κατέληξε στο καλάθι. Αυτός έκανε το 83-79, αυτός και το 89-84.
Είναι κρίμα που αυτή η Βραζιλία δεν προχωράει στη διοργάνωση παίζοντας μπάσκετ γρήγορο αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό. Με τον Μαρτσέλο Χουέρτας να κάνει το καλύτερο ματς της καριέρας του και τον Λεάντρο Μπαρμπόσα να εκτελεί με κάθε πιθανό τρόπο η “σελεσάο” στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου πήρε προβάδισμα επτά πόντων (48-55), αλλά δεν είχε αμυντικές λύσεις για να σταματήσει την περιφέρεια των Αργεντινών που τέλειωσαν το ματς με 11/18 τρίποντα.
Οι παίκτες του Μανιάνο πάντως δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και παρότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φάουλ, μείωσαν 85-82 στο 38' και 85-84 αμέσως μετά. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να “κλέψουν” την νίκη από τους πιο συγκεντρωμένους, στο τέλος, Αργεντινούς.
Έτσι, μετά απο την καθολική τους συνησφορά στην νίκη των εθνικών τους ομάδων επί των Κίνα και Βραζιλία, Λίνας Κλέιζα και Λουίς Σκόλα θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους νοκ άουτ παιχνίδι για την φάση των “8” του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Αναλυτικά, μετά την ολοκλήρωση όλων των χιαστί αγώνων στην φάση των “16”, τα ζευγάρια των ομάδων που θα διασταυρωθούν στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ στην Τουρκία είναι τα εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΕΡΒΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 18:00
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ 21:00

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑ 18:00
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 21:00

Όνομα: Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου