Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν άντεξαν ούτε 48 ώρες


Να πέσουν οι τόνοι συμφώνησαν πριν από δυο μέρες στο Διοικητικό συμβούλιο της Σουπερ Λιγκ, με αφορμή τα όσα είχαν επακολουθήσει μετά από το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Δαλούκας υπέρ του Παναθηναϊκού.
Δεν πρόλαβαν να περάσουν όμως 48 ώρες και τα μαχαίρια βγήκαν πάλι. Αφορμή στάθηκε η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής, για να αντικατασταθεί ο Βασίλης Τεροβίτσας και την θέση του στην Προεδρία της ΚΕΔ να αναλάβει ο Κύρος Βασάρας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι Διευθυντής Ανάπτυξης της διαιτησίας. Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού διευκρίνισε ότι για το θέμα του Βασάρα εκφράζει «προσωπική άποψη» εννοώντας πως δεν μεταφέρει απόφαση της Σούπερ Λίγκας, της οποίας είναι Πρόεδρος, γεγονός που του δίνει exofficio την θέση και του πρώτου αντιπρόεδρου στην ΕΠΟ.
Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να προτείνει τον Βασάρα να αναλάβει Πρόεδρος της ΚΕΔ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση, αρχικά της ΑΕΚ που εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι δεν θα ανεχτεί να υποδεικνύει η ΠΑΕ Ολυμπιακός την αντικατάσταση οποιουδήποτε θεσμικού προσώπου.
Λίγο αργότερα θέση μάχης πήρε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση της. Βέβαια η αντίδραση των πρασίνων είχε κι άλλους λόγους, πέραν της πρότασης του Μαρινακη για τον Βασαρα, μιας και εντός του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής ομάδας, είναι παίκτες του Παναθηναϊκού.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ αναφέρει πως ο κ Μαρινάκης προσπάθησε να εκμμεταλευτει την παρουσία του στο ΔΣ της ΕΠΟ ως πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ και να κάνει υποδείξεις και προτάσεις περί διαιτησίας που προφανώς απηχούν τις θέσεις του ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και για τις οποίες ουδεμία εξουσιοδότηση είχε λάβει.
Την ένσταση του για την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέφρασε μετά και τον Παναθηναϊκό και ο Άρης, ο οποίος επίσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως η Λίγκα πρέπει να συμμετέχει στις συζητήσεις για την διαιτησία με σωστές υποδείξεις, για την βελτίωση του πρωταθλήματος, αλλά ποτέ δεν ενεπλάκη σε υποδείξεις ονομάτων για Προέδρους της ΚΕΔ ή άλλων θεσμικών οργάνων της διαιτησίας, η οποία υπάγεται σε άλλον φορέα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου