Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς τα κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου επιστρέφουν στην ενεργό δράση, μετά την 15θημερη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων.

Ξεκίνημα από την Αγγλία και τα γήπεδα της Πρέμιερσιπ, με την διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής. Πονηρή έξοδο περιμένει την πρωταθλήτρια Τσέλσι, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γουέστ Χαμ. Δύσκολο έργο και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ταξιδεύει στο πάντα εχθρικό για την ίδια Λίβερπουλ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους μπλε της πόλης, την Έβερτον. Όσον αφορά τους Ρεντς, και αυτοί αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους, και συγκεκριμένα στο Μπέρμιγχαμ απέναντι στην τοπική ομάδα. Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ συμπληρώνουν τα παιχνίδια: Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ, Στόουκ – Άστον Βίλα, Άρσεναλ – Μπόλτον, Φούλαμ – Γουλβς, Γουίγκαν – Σάντερλαντ και Νιούκαστλ – Μπλάκπουλ.

Περνάμε την Μάγχη και μεταφερόμαστε στην Γαλλία, και την 5η αγωνιστική του Σαμπιονά. Ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Βελοντρόμ, με την πρωταθλήτρια Μαρσέιγ να υποδέχεται την Μονακό. Εντός έδρας αγωνίζεται και η Λιόν, απέναντι στην Βαλανσιέν, σε αντίθεση με την Μπορντό που δοκιμάζεται στο άντρο της Νις. Για την 5η αγωνιστική του Γαλλικού πρωταθλήματος έχουμε επίσης: Λανς – Λιλ, Τουλούζ – Σεντ Ετιέν, Μονπελιέ – Νανσί, Οσέρ – Καέν, Μπρεστ – Λοριάν, Ρεν – Σοσό και Παρί Σεν Ζερμαίν – Αρλ.

Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία και η 3η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, όπου το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου και την Βέρντερ Βρέμης, σε ένα παιχνίδι που υπόσχεται πολλά τέρματα. Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Σάλκε του Ραούλ, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της Χόφενχαιμ, ενώ εκτός έδρας αγωνίζεται και η Λεβερκούζεν, κόντρα στο Αννόβερο. Τέλος, σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί και στο Βεστφάλεν, με την Ντόρτμουντ να φιλοξενεί την Βόλφσμπουργκ. Για την 3η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος έχουμε επίσης τα ματς: Μάιντς – Καιζερσλάουτερν, Φράιμπουργκ – Στουτγάρδη, Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ, Κολονία – Στ. Πάουλι και Αμβούργο – Νυρεμβέργη.

Προτελευταία μας στάση η Ιταλία, όπου και διεξάγεται η 2η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει η Ίντερ, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης, μετά την γκέλα της πρεμιέρας με την Μπολόνια, υποδέχονται την Ουντινέζε. Ίδιος στόχος και για την Γιουβέντους, καθώς την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Μπάρι, ακολουθεί το σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Σαμπντόρια. Δύσκολη έξοδος για την Ρόμα, που ταξιδεύει στο Κάλιαρι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ και η Μίλαν δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Τσεζένα. Την 2η αγωνιστική του Καμπιονάτο συμπληρώνουν τα ματς: Λάτσιο – Μπολόνια, Λέτσε – Φιορεντίνα, Νάπολι – Μπάρι, Μπρέσια – Παλέρμο, Τζένοα – Κιέβο και Κατάνια – Πάρμα.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με το Ισπανικό πρωτάθλημα, και την 2η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εντός έδρας αγωνίζονται Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, με τους πρωταθλητές να υποδέχονται την Χέρκουλες, και την Βασίλισσα να ψάχνει το παρθενικό της τρίποντο στο πρωτάθλημα, απέναντι στην Οσασούνα. Όμορφο θέαμα υπόσχεται το ζευγάρι Σεβίλλη – Λα Κορούνια, ενώ 2 διαφορετικοί κόσμοι θα συγκρουστούν στο Σαν Μαμές, με τους Βάσκους της Αθλέτικ Μπιλμπάο να υποδέχονται τους Καστιγιάνους της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τέλος, ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν είναι και αυτό ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και την Εσπανιόλ. Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις: Βαλένθια – Σανταντέρ, Χετάφε – Λεβάντε, Αλμερία – Σοσιεδάδ, Χιχόν – Μαγιόρκα και Σαραγόσα – Μάλαγα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου