Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Γκέλα για την πρωταθλήτρια Μαρσέιγ

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Μαρσέιγ και Μονακό, μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 2-2 του Βελοντρόμ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Σαμπιονά.
Οι Μονεγάσκοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή τους στιγμή στο παιχνίδι, και συγκεκριμένα στο 15, όταν και μετά από στραβοκλωτσιά του Μποκανί, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Νικουλάε, με τον Ρουμάνο από κοντά να μην δυσκολεύεται να πλασάρει τον πορτιέρο της Μαρσέιγ, πετυχαίνοντας το 0-1 για την Μονακό.
23ο λεπτό και η Μαρσέιγ απειλεί για πρώτη φορά τα καρέ των φιλοξενούμενων, όταν ο Βαλμπουενά βρίσκεται σε καλή θέση, πιάνει το σουτ, με τον πορτιέρο της Μονακό, όμως, να αποκρούει την μπάλα.
Ότι δεν κατάφερε ο άσσος της Μαρσέιγ στο 23, όμως, το πέτυχε στο 42, με τον Βαλμπουενά, με εξαιρετικό σουτ, να στέλνει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα της Μονακό, ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Οι γηπεδούχοι, με το ξεκίνημα της επανάληψης, έψαξαν για ένα 2ο γκολ, το οποίο και άγγιξαν στο 52 όταν μετά από γύρισμα του Νταεβό, ο Λούτσο Γκονζάλες από πλεονεκτικότατη θέση, έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία της Μονακό, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-1.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 2-1 ήταν θέμα χρόνου, ήρθε ο Παρκ στο 79 να παγώσει, και πάλι, το Βελοντρόμ, καθώς ο κινέζος, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα, βάζοντας, έτσι, και πάλι την Μονακό, στην θέση του οδηγού.
Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, καθώς με την σέντρα η Μαρσέιγ ισοφάρισε εκ νέου. Δράστης, ένας Μονεγάσκος, ο Αντριάνο, που άθελα του, από κορυφαίος του αγώνα, μετατράπηκε σε μοιραίος, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, με τις Μαρσέιγ και Μονακό να μένουν στο 2-2, φτάνοντας έτσι τους 5 και 7 βαθμούς αντίστοιχα.
Τεράστια νίκη για την Λιλ, που πέρασε από την έδρα της Λανς με 1-4. 23ο λεπτό και ο Γκερβίνιο με πλασέ σημειώνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση των γηπεδούχων, και παρά το γεγονός πως έπαιζαν με 9, μετά τις αποβολές των Ρουντέ στο 42 και Ζεμαά στο 48, ήρθε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν και ο Μπουκαρί με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο τελευταίο 10λεπτο, όμως, μίλησε το αριθμητικό πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων. Έτσι, στο 79 ο Φράου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Λιλ, πετυχαίνοντας το 1-2, ενώ 2 λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, με το 2ο τέρμα του στο ματς, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Το τελικό Λανς – Λιλ 1-4 διαμόρφωσε αυτός που ξεκίνησε το πάρτι για τους φιλοξενούμενους, ο Γκερβίνιο, με κεφαλιά στο 87.
Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Λυόν και Βαλανσιέν, μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1. 27ο λεπτό και ο Πιεντ ήταν αυτός που έβαλε τους Λιοναί στην θέση του οδηγού, για να έρθει όμως ο Μπονγκ στο 69 με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Βαλανσιέν.
Ρεν – Σοσό 2-1, και οι γηπεδούχοι παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα, και συγκεκριμένα από το 5ο λεπτό, με τον Καθρίν με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, να πετυχαίνει το 1-0. 8 λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Περκίς, με παρόμοιο τρόπο, έφερε το ματς στα ίσα, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Τελικά, την λύτρωση στους γηπεδούχους χάρισε ο Μανγκανέ με την εκπνοή της αναμέτρησης, καθώς με πλασέ έγραψε το τελικό 2-1 για την Ρεν.
Σπουδαίο διπλό για την Νανσί, που άλωσε το Μονπελιέ, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-2. Ο Μπακάρ ήταν αυτός που μόλις από το 5 έβαλε τους φιλοξενούμενους στην θέση του οδηγού. 34ο λεπτό και η Νανσί κάνει τεράστιο βήμα νίκης, καθώς ο Τραορέ με πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Η Μονπελιέ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-2 με γκολ του Εστράδα στο 50.
Εύκολο απόγευμα είχε η Παρί Σεν Ζερμαίν, που επιβλήθηκε της Αρλ με 4-0. Ο χορός των τερμάτων για τους Παριζιάνους ξεκίνησε στο 18, με τον Χοαρό να ανοίγει το σκορ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Παρί διπλασίασε τα τέρματα της, με δράστη τον Σακχό. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Νενέ, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει 2 τέρματα. Το πρώτο στο 49, όταν και με απευθείας κτύπημα φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, και το 2ο στο 56, με τον Νενέ, με τεχνικό πλασέ, να διαμορφώνει το τελικό Παρί Σεν Ζερμαίν – Αρλ 4-0.
¨Ένα τέρμα του Μπατλ στο 34 ήταν αρκετό στην Σεντ Ετιέν για να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Τουλούζ με 0-1, την ίδια ώρα Οσέρ και Καέν έμεναν στο ισόπαλο 1-1.΄Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πεντρεντί στο 19, για να έρθει ο Αραμπί με την εκπνοή του αγώνα, με πλασέ, να χαρίσει την ισοπαλία στην Καέν.
Τέλος, με νίκη συνέχισε την πορεία της στο πρωτάθλημα η Νις, που επιβλήθηκε της Μπορντό με 2-1. 35ο λεπτό και ο Μολονγκουί με σουτ ανοίγει το σκορ για την ομάδα της Νίκαιας. Με την εκπνοή της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το τρίποντο της νίκης, όταν και ο Μπαμόγκο με πλασέ σημείωσε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 στις καθυστερήσεις χάρη σε πέναλτι – γκολ του Μουντεστέ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου