Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Προαναγγελία Τσάμπιονς Λιγκ


Τσάμπιονς Λιγκ ημέρα 2η, με την διεξαγωγή των αγώνων των ομίλων 5-8.
Ξεκίνημα από τον 5ο όμιλο, και από το παιχνίδι του St Jacob park εκεί που η Βασιλεία υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Σε αρκετά καλή κατάσταση δείχνουν οι γηπεδούχοι, μετά το θριαμβευτικό εκτός έδρας 4-1 επί της Ζυρίχης, με τους Ελβετούς να παρατάσσονται σχεδόν πλήρεις στο αποψινό παιχνίδι, καθώς η μοναδική απουσία που αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι είναι αυτή του τραυματία Ζουά. Έτσι, το συγκρότημα του Τόρστεν Φινκ αναμένεται να παραταχθεί με την εξής 11αδα: Ίνκουμ, Άμπραχαμ, Φεράτι, Σαφάρι, Σακιρί, Χάγκελ, Γιάπι, Στόκερ, Φρέι και Στρέλερ. Από την άλλη πλευρά, το ηθικό στο στρατόπεδο των Βαυαρών είναι στο ναδίρ, μετά την νέα ήττα, και μάλιστα εντός έδρας, αυτή τη φορά από την Μάιντς με 1-2, που τους φέρνει 10 ολόκληρους πόντους μακριά από την κορυφή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο τεχνικός των περσινών φιναλίστ, Λουίς Φαν Γκάαλ έχει να βρει λύση και για τις πάρα πολλές απουσίες που μαστίζουν την ομάδα του, καθώς από το αποψινό παιχνίδι θα απουσιάσουν τα μεγάλα αστέρια των Γερμανών, οι Ρόμπεν και Ριμπερί, όπως επίσης και οι Κοντέντο, Αλάμπα. Έτσι, οι 11 που αναμένεται να παρατάξει ο Ολλανδός τεχνικός είναι οι: Μπουτ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Πράνιτς, Μιούλερ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Άλτιντοπ, Κλόζε και Όλιτς.
Στο έτερο παιχνίδι του 5ου ομίλου, η Ρόμα φιλοξενεί στο Ολίμπικο την Κλουζ. Η νίκη επί της Ίντερ ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή για τους Ρωμαίους, καθώς τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για την συνέχεια, ενώ αποτέλεσε και σημαντική ένεση στην πεσμένη ψυχολογία της ομάδας. Έτσι, απέναντι στην Κλουζ, για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, οι τζιαλορόσι θα κυνηγήσουν την νίκη που θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα για το κυνήγι, τουλάχιστον, της 2ης θέσης του ομίλου. Στα αγωνιστικά του αγώνα της Ρώμης, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό του τερματοφύλακα, Ζούλιο Σέζαρ, όπως και στους Ταντέι και Οκάκα. Αντίθετα, κανονικά υπολογίζεται ο Πισάρο, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, με τον Ιταλό τεχνικό να προτίθεται να παρατάξει τους: Λόμποντ, Ρίισε, Μπουρντίσο, Μεξές, Σισίνιο, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Περότα, Μενέ, Τότι, Βούτσινιτς. Από την πλευρά τους οι Ρουμάνοι, μετά το εμφαντικό 2-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Βασιλεία, ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με στόχο την μεγάλη έκπληξη, η οποία θα τους φέρει σε θέση ισχύος αναφορικά με την συνέχεια. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μπιελάνοβιτς και Κονέ, όπως και ο Κιβούβου, με τον προπονητή της Κλουζ, Σορίν Τσίρτσου να μην έχει αποκαλύψει την 11αδα που προτίθεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του Ολίμπικο.

Περνάμε στον 6ο όμιλο, όπου εκτός του αγώνα της Σπαρτάκ Μόσχας με την Ζίλινα, που διεξήχθη το απόγευμα, στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Μαρσέιγ. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από την σφαλιάρα από την Μάντσεστερ Σίτι, αποτέλεσμα που έκανε μεγαλύτερη ζημιά στον ψυχολογικό τομέα, καθώς αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Μπλε, παρά στον βαθμολογικό, μετά την γκέλα της Μάντσεστερ ΓΙουνάιτεντ με την Μπόλτον. Ενόψει του αποψινού αγώνα με τους πρωταθλητές Γαλλίας, ο τεχνικός των Λονδρέζων Κάρλο Αντσελότι ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να βγουν στον αγωνιστικό χώρο του Στάμφορντ Μπριτζ και να παίξουν το ποδόσφαιρο που γνωρίζουν, καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το οποίο ίσως κρίνει και την πρώτη θέση του ομίλου. Στην προσπάθεια του αυτή, ο Ιταλός τεχνικός αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ντρογκμπά, που εκτίει την 2η αγωνιστική της τιμωρίας του, όπως και τους τραυματίες Λάμπαρντ, Μπεναγιούν, Καλού και Μποσίνγκουα. Αντίθετα, στην αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκε ο Κακουτά. Όσον αφορά τους Γάλλους, μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 2η αγωνιστική των ομίλων, το παιχνίδι του Λονδίνου όμως ίσως αποδειχθεί ζωής ή θανάτου για τους Μασσαλούς, μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ της πρεμιέρας από την Σπαρτάκ Μόσχας. Στα τελευταία παιχνίδια οι πρωταθλητές δείχνουν πως βρίσκουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, όμως απέναντι στην Τσέλσι, και μάλιστα μέσα στο Λονδίνο, θα χρειαστούν να κάνουν την υπέρβαση για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Ευχάριστα είναι τα νέα για τον τεχνικό των Μασσαλών, Ντιντιέ Ντεσάμπ, καθώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.
7ος όμιλος, και το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα στον Άγιαξ και την Μίλαν. Ο Αίαντας προέρχεται από την ισοπαλία με την Τβέντε, αποτέλεσμα όμως που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το στραβοπάτημα και της Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί παρουσιάστηκαν αρκετά αδύναμοι στο πρώτο παιχνίδι, απέναντι στην Ρεάλ, όμως αυτή τη φορά αγωνίζονται στο γήπεδο τους, και αναμένεται να εμφανιστούν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, ειδικά από την στιγμή που επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα οι Φερτόνχεν και ΣΟυάρες, που έλειψαν από το ματς της Μαδρίτης. Αντίθετα, εκτός μάχης παραμένουν οι Ταίνιο, Μίντο, Ατούμπα, Φερμέερ και Λοντέιρο. Από την πλευρά της η Μίλαν γνωρίζει πως σε περίπτωση που φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το Άμστερνταμ, τότε θα έχει πάρει τεράστιο προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης, και θα παλέψει σώμα με σώμα με την Ρεάλ για την κορυφή του ομίλου. Στο αγωνιστικό κομμάτι του αποψινού αγώνα, από πλευράς Ιταλών εξακολουθούν να απουσιάζουν οι τραυματίες Αμπροζίνι και Πάτο. Εκτός αποστολής, για ακόμα ένα παιχνίδι, έμεινε ο Μάσιμο Όντο, ενώ με δηλώσεις του ο Αλέγκρι άφησε να εννοηθεί πως θα κρατήσει τον Ροναλντίνιο στον πάγκο, για να ξεκουράσει τον Βραζιλιάνο μέσο.
Τον 7ο όμιλο συμπληρώνει το παιχνίδι της Οσέρ με την Ρεάλ Μαδίτης. Το κλίμα δεν είναι και το ιδανικό στο στρατόπεδο των Γάλλων, καθώς παραμένουν χωρίς νίκη εδώ και 7 παιχνίδια. Τα νέα είναι ευχάριστα, πάντως, για τον προπονητή των γηπεδούχων, ο οποίος θα έχει στην διάθεση του, τόσο τον Γιέλεν, που έλειψε από το ματς με την Νανσί, όσο και τους Μπέρτχολντ, Κοντούτ. Αντίθετα, θα απουσιάσει ο Μινιότ και ο Λε Ταλέκ. Παγωμάρα επικρατεί και στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οι Μερέγχες προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην νεοφώτιστη Λεβάντε, η οποία είχε και ως αποτέλεσμα την πτώση της Βασίλισσας από την κορυφή της βαθμολογίας. Άλλο, όμως, Ισπανικό πρωτάθλημα, και άλλο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να γνωρίζει πως σε περίπτωση νίκης, τα προβλήματα των Μαδριλένων θα ξεχαστούν, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο στραβοπάτημα. Στο αγωνιστικό σκέλος, εκτός αποστολής από το αποψινό ματς έμειναν οι Κανάλες, Πέδρο Λεόν, Κακά, Αλμπιόλ και Γκαράι.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με τον 8ο όμιλο, με την Άρσεναλ να ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Παρτιζάν, λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα-σοκ από την Γουέστ Μπρομ. Ο τεχνικός των Κανονιέρηδων, Αρσέν Βενγκέρ, υποστηρίζει πως οι ποδοσφαιριστές του θα παραδειγματιστούν από την ήττα από την Γουέστ Μπρομ, και θα παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο στο παιχνίδι με την Παρτιζάν, ενώ στάθηκε και στην επιθετική γραμμή των Σέρβων, την οποία και χαρακτήρισε ως άκρως επικίνδυνη. Στα αγωνιστικά, μία ακόμα απώλεια έχει ο Wenger, αφού χτύπησε ο Αλμούνια και θα μείνει εκτός αγώνα. Ο αμυντικός Κίεραν Γκιμπς θ α περάσει από τεστ, λίγο πριν από την έναρξη του ματς. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουν να απέχουν, ο Ντιαμπί, ο κινητήριος μοχλός της ομάδας Σεσκ Φάμπρεγκας ο επιθετικός Τίο ΓΟυόλκοτ , ο έτερος στράικερ Ρόμπιν Φαν Πέρσι ο Τόμας Βερμάελεν, ο Νίκλας Μπέντνερ καθώς και οι Φριμπόνγκ και Ράμσεϊ. Από γκέλα προέρχεται και η Παρτιζάν, μετά το 0-0 με την Σπάρτακ Ζλάτιμπορ, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 5 νικών. Ενόψει του αποψινού αγώνα, ο τεχνικός των Σέρβων, Αλεξάντρ Στανόγιεβιτς τόνισε πως αναμένεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ενώ ζήτησε και την συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.
Τέλος, τον όμιλο συμπληρώνει το παιχνίδι της Μπράγκα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τους Πορτογάλους να προέρχονται από το υπέρ τους αποτέλεσμα με την Ναβάλ, που έσπασε ένα αρνητικό σερί 3 αγώνων χωρίς νίκη, ενώ και η Σαχτάρ έρχεται από το νικηφόρο 2-1 στο ντέρμπι κόντρα στην Μέταλιστ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου