Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μπερμπάτοφ "καθάρισε" το ντέρμπι


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ, και οι Κόκκινοι Διάβολοι ανοίγουν το σκορ 3 λεπτά πριν τα 45, μετά από κεφαλιά του Ντμίταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος ήταν αυτός που κτύπησε και με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν, μετά από σέντρα του Νάνι, ο Μπερμπάτοφ με ένα εξαιρετικό ανάποδο ψαλίδι άφησε άγαλμα τον Ρέινα, και με το 2ο τέρμα του στο ματς, έδωσε αέρα 2 τερμάτων για την Γιουνάιτεντ. Και ενώ όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ είχε πετάξει λευκή πετσέτα, ήρθε ο Φερνάντο Τόρες να κερδίσει πέναλτι στο 63, με τους Ρεντς να έχουν την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στίβεν Τζέραρντ, που ξεγέλασε τον Φαν Ντερ Σάαρ, μειώνοντας σε 2-1. Το τέρμα αυτό αναθάρρησε τους φιλοξενούμενους, που στο 70 έφτασαν στην ισοφάριση, όταν, και πάλι ο Τόρες, κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτικότατη θέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζέραρντ, που πέρασε την μπάλα από το μάτι της βελόνας, και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Φαν Ντερ Σάαρ. 2-2. Ο Μπερμπάτοφ όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Έτσι, ο Βούλγαρος νίκησε στον αέρα την άμυνα της Λίβερπουλ, και με κεφαλιά στο 84 ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Άστον Βίλα και Μπόλτον μετά το μεταξύ τους ισόπαλο 1-1. Οι Χωριάτες προηγήθηκαν με τον Άσλει Γιανγκ στο 13, για να ισοφαρίσει ο Ντέιβιες με την συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα.
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Νιούκαστλ, που άλωσε το Γκούντισον Παρκ, επικρατώντας της Έβερτον με 0-1. Το χρυσό τέρμα των Magpies σημείωσε ο Χατέμ Μπεν Αρφά με εξαιρετικό σουτ στο 45.
Νίκη με ανατροπή για την Τότεναμ, που επικράτησε της Γουλβς με 3-1, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1, μετά από γκολ του Φλέτσερ στο 45. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ όμως, με πέναλτι στο 77, ο Παβλιτσένκο με πλασέ στο 87, και ο Χάτον, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις, έφεραν το τρίποντο της νίκης στους Πετεινούς.
Ανάλογη εξέλιξη είχε και το παιχνίδι της Γουέστ Μπρομ με την Μπέρμιγχαμ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Ζερόμ στο 15, την Γουέστ Μπρομ να φτάνει όμως στην νίκη με 3-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν ο Νταν με αυτογκόλ στο 51, ο Οντεμβίγκι από δύσκολη γωνία, και αφού είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 59, και ο Όλσον με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στο 69.
Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι της Μπλάκμπερν με την Φούλαμ. Τα Ρόδα προηγήθηκαν με τον Σαμπά στο 30, για να έρθει ο Ντέμπσει με κεφαλιά στο 56 να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στους Κότατζερς.
Χωρίς νικητή έληξε και το παιχνίδι της Στόουκ Σίτι με την Γουέστ Χαμ. Τα Σφυριά ήταν αυτά που πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Πάρκερ στο 32. Τον βαθμό της ισοπαλίας στην γηπεδούχο Σίτι χάρισε ο Τζόουνς με κεφαλι,α και ενώ το ρολόι σημάδευε το 48ο λεπτό της αναμέτρησης.
Γκέλα για την Άρσεναλ, που έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Σάντερλαντ. Οι Κανονιέρηδες προηγήθηκαν στο 13 με ένα απίστευτα τυχερό τέρμα του Σεσκ Φάμπρεγκας, με τον Ισπανό όμως να αποχωρεί λίγα λεπτά αργότερα λόγω τραυματισμού. Οι Λονδρέζοι έμειναν με 10 παίκτες στο 55 μετά από την αποβολή του Σονγκ, έχασαν τεράστια ευκαιρία να κλειδώσουν την νίκη στο 74, όταν ο Ροσίτσκι αστόχησε σε πέναλτι, και τελικά το πλήρωσαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και ο Ντάρεν Μπεντ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Ακόμα μία επιβλητική εμφάνιση για την Τσέλσι, που διέσυρε την Μπλάκπουλ με 4-0. Ο Καλού ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό των τερμάτων για τους Μπλε μόλις από το 2, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Μαλουντά, μετά από ασσίστ του Ντρογκμπά, σημείωσε το 2-0. Ο Ιβοριανός στράικερ ανέλαβε δράση στο 30, και με το 5ο του τέρμα στο πρωτάθλημα πέτυχε το 3-0 για την Τσέλσι, ενώ το τελικό 4-0 για τους πρωταθλητές διαμόρφωσε ο Μαλουντά, με το 2ο τέρμα του στο παιχνίδι, μετά από ασσίστ του Καλού.
Τέλος, επιστροφή στις νίκες για την Μάντσεστερ Σίτι, που πέρασε από την έδρα της Γουίγκαν με 0-2 χάρη σε τέρματα των Τέβεζ στο 43 και ΓΙάγια ΤΟυρέ στο 71.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου