Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Α1


Μερικές μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 τίποτα δεν είναι βέβαιο για την συμμετοχή της ομάδας του Αμαρουσίου σε αυτό. Η συνάντηση που είχε προαναγγείλει η πλευρά των Μάρη- Γκάμαρη για την Δευτέρα με το νομικό τμήμα της διοίκησης Βωβού δεν έγινε ποτέ. Συνεπώς, η μεταβίβαση δεν έγινε και το σίριαλ συνεχίζεται χωρίς κανένας να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής. Η ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσαν ότι θα γίνει συνάντηση μεταξύ των νομικών των δύο εμπλεκόμενων πλευρών δεν έγινε ποτέ.
Τα πράγματα πλέον έχουν δυσκολέψει πολύ στο Μαρούσι, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει από τη στιγμή μάλιστα που η ΕΕΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη για το αν τελικά θα δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα για το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς.

Στην ΑΕΚ πάντως ύστερα από την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην στελέχωση του ρόστερ της ομάδας, που είχε ως αποτέλεσμα και τον εύκολο αποκλεισμό από την συνέχεια του κυπέλλου από το Περιστέρι, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν τα περσινά λάθη και να χτίσουν, έστω και αργά, μια ομάδα ικανή για μια καλή και σταθερή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν οι διοικούντες της ΚΑΕ ανακοίνωσαν και επίσημα ότι παίκτες της «Ένωσης» είναι και οι Τέρελ Καστλ και Ντάρκο Κοχαντάρεβιτς. Έτσι ο γνωστός στα ελληνικά παρκέ Αμερικανός και ο Σέρβος φόργουορντ, θα αγωνίζονται από τη νέα χρονιά στα «κιτρινόμαυρα» και το παζλ του προπονητή της ΑΕΚ Μηνά Γκέκου σιγά σιγά ολοκληρώνεται.

Στον ιστορικό Πανιώνιο ο Ηλίας Λιανός, μετά το τέλος του καθιερωμένου αγιασμού της ομάδας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια που κάνει ο Πανιώνιος αλλά και στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Ο Ηλίας Λιανός αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην επιστροφή του στην ομάδα εν μέσω μάλιστα οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο σύλλογος το διάστημα της απουσίας του. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στο μπάσκετ και ξεκαθάρισε πως οι "κυανέρυθροι" στηρίζονται τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους επιχειρηματίες.
"Παρά τις οικονομικές δυσκολίες είμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Υπάρχουν μέλη από το Δ. Σ. που είχε πέρσι την ευθύνη, αλλά και εκπρόσωποι από τις ακαδημίες που θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Όλοι θα συνεισφέρουν και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό", ήταν τα πρώτα λόγια του Ηλία Λιανού.
"Φιλοσοφία μας είναι να φτιάξουμε μια ελληνική ομάδα με στόχο να δημιουργήσουμε έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια. Όλοι έχουν πολυετή συμβόλαιο, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν μόνο δύο ξένοι. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα πάρουμε άλλον. Συμφωνήσαμε επίσης να έχουμε μια άμεση συνεργασία με τις ακαδημίες κάτι που το λέγαμε χρόνια τώρα.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται πράξη. Τέλος μακάρι ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Χωρίς επεισόδια, γιατί πραγματικά δεν αντέχουμε τις τιμωρίες. Ελπίζω κάποιες ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες όπως π.χ. με την ΑΕΚ να μην μεταφερθούν στο μπάσκετ", σχολίασε ο Λιανός.
Στο τέλος, όταν ρωτήθηκε εν γένει για το ελληνικό μπάσκετ ο Ηλίας Λιανός αναφέρθηκε στην κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: "Πρέπει οι δύο ομάδες να μονιάσουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήρθε στην κλήρωση και γιατί από την άλλη πλευρά μέσω εντύπων υπήρξαν κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις. Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί η ΕΕΑ καθυστερεί με τα πιστοποιητικά. Καλύτερα να γίνει πρωτάθλημα με οκτώ υγιείς ομάδες".


Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου