Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Με Τσεχία η Ελπίδων στα μπαράζ


Η Τσεχία θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελπίδων στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 2011, ύστερα από την κλήρωση που διενεργήθηκε στην πόλη Χέρνινγκ της Δανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Αγγλία, Ελβετία, Ισπανία, Ουκρανία, Λευκορωσία και Ισλανδία, είχε την ατυχία να κληρωθεί από το πρώτο γκρουπ με την πιο δύσκολη ομάδα μετά από αυτή της Ολλανδίας, καθώς οι Τσέχοι, οι οποίοι είχαν αναδεχθεί πρωταθλητές Ευρώπης κάτω των 21 ετών το 2002 κατάφεραν φέτος να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο τους με 22 βαθμούς, χωρίς να γνωρίσουν την ήττα, σημειώνοντας επτά νίκες και μια ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Γερμανία, έχοντας μάλιστα πετύχει 25 τέρματα, ενώ δεχτήκαν μόλις 4.
Από την άλλη η Ελλάδα στον 9ο προκριματικό όμιλο, ο οποίος απαρτιζόταν από τις Αγγλία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Σκόπια είχε 6 νίκες, μια ισοπαλία με την Αγγλία εντός έδρας και μια ήττα εκτός έδρας από την Πορτογαλία έχοντας πετύχει 13 γκολ, ενώ δέχτηκε και 7 τέρματα. Έτσι η Εθνική ομάδα των Ελπίδων κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της με 19 βαθμούς και μαζί με την δεύτερη Αγγλία να πάρει την πρόκριση για τα μπαράζ της διοργάνωσης.

Αναφερόμενος στην κλήρωση αλλά και στον αντίπαλο της Εθνικής, ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ τόνισε… «Είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτή την κλήρωση. Πάντα οφείλεις να αποδέχεσαι τα αποτελέσματα των κληρώσεων και να προχωράς. Τώρα θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να συλλέξουμε πολλές πληροφορίες για την Τσεχία. Επιθυμία όλων μας είναι να ξανάρθουμε στη Δανία για την κλήρωση της τελικής φάσης. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω στους παίκτες και στην ομάδα μας».

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τσεχία στις 8 ή 9 Οκτωβρίου και ο δεύτερος στη χώρα μας στις 12 ή 13 του ίδιου μήνα.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Αγγλία-Ρουμανία, Ολλανδία-Ουκρανία, Ισπανία-Κροατία, Ελβετία-Σουηδία, Ισλανδία-Σκωτία και Ιταλία-Λευκορωσία.

Οι επτά νικητές των μπαράζ θα προκριθούν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί από τις 11 έως 25 Ιούνιου του 2011 στη Δανία, η οποία θα είναι και η ογδόη ομάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ως διοργανώτρια χώρα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου