Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΓΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!


Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 είναι προγραμματισμένη να γίνει την προσεχή Δευτέρα, όμως σχεδόν οι μισές ομάδες της δεν έχουν, με βάση τουλάχιστον τους νόμους, δικαίωμα συμμετοχής!
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε και χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε μόλις 8 από τις 14 ομάδες της Α1! Κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 6 θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση του πρωταθλήματος χωρίς να έχουν τυπικά δικαίωμα συμμετοχής!
Και τούτο διότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Πέμπτης 9/9 δεν χορήγησε το σχετικό πιστοποιητικό σε 6 ΚΑΕ: ΑΕΚ, Μαρούσι, Πανελλήνιος, Ηλυσιακός, Περιστέρι και Ηρακλή. Αυτές οι έξι δεν πήραν το πιστοποιητικό, διότι ο φάκελός τους παρουσίαζε ελλείψεις όσων αφορά εγγυητικές επιστολές, μετοχολόγια κ.α. Οι ελλείψεις, πάντως, αυτές θεωρείται ότι μπορούν να καλυφθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, γι' αυτό η ΕΕΑ αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Πέμπτη 16/9 προκειμένου να επανεξετάσει τους φακέλους και να αποφασίσει οριστικά για την έκδοση ή μη πιστοποιητικών στις ομάδες που δεν πήραν. Έτσι, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, ομάδες που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στο πρωτάθλημα της Α1 θα βρουν τον τρόπο να διατηρήσουν την ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα ενός υγιούς και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Είναι ίδιον του λαού μας φαίνεται ορισμένοι να πιστεύουνε ότι οι ομοσπονδίες άλλων χωρών που έχουν πρωταθλήματα μόνο με 8-9 χωρίς χρέη ομάδες, είναι υποανάπτυκτες αθλητικά αφού δεν επιτρέπουν την συμμετοχή στο πρωτάθλημα συλλόγων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στους νόμους που έχουν ορίσει από κοινού κράτος και ομοσπονδία.

Στον αντίποδα όλων αυτών η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 στις παρακάτω ΚΑΕ: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κολοσσός, Άρης, Πανιώνιος, Καβάλα, Ίκαρος Καλλιθέας και στον ΠΑΟΚ, ο φάκελος του οποίου ήταν εν τέλει πλήρης, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επήλθε συμφωνία με τον ατζέντη που είχε στα χέρια του τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πελατών του για διακανονισμό των οφειλομένων κι έτσι δεν τέθηκε θέμα καταγγελίας, που θα μπορούσε να μπλοκάρει την έκδοση του πιστοποιητικού!

Τώρα το τι θα γίνει τώρα και στο τέλος αυτής της περιόδου με τις προσφυγές, για τα δεδουλευμένα, παικτών και προπονητών στα δικαστήρια κανείς δεν το ξέρει, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει…



Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου