Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!


Είναι πλέον οριστικό, το Μαρούσι αποβλήθηκε από την Ευρωλίγκα, ως συνέπεια των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως το Μαρούσι δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα προκριματικά που ξεκινούν στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν παρουσίασε ούτε μία από τις εγγυήσεις που ζητά η διοργανώτρια αρχή, αλλά και επειδή δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής για την ελληνική Α1. Θέτει, μάλιστα, ως απευκταίο παράδειγμα την ελληνική ομάδα που απειλείται ακόμη και η ύπαρξή της, για να παραδειγματίσει και όποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα στο εθνικό της πρωτάθλημα. Είναι άξιο μεγάλου προβληματισμού πως οι διοικούντες του Ελληνικού μπάσκετ έδωσαν παράταση(μέχρι της 24 Σεπτεμβρίου) για να προσκομίσει η ανύπαρκτη καινούργια διοίκηση του Αμαρουσίου τα απαραίτητα έγγραφα και την εγγυητική επιταγή ώστε να της δοθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1! Η διοίκηση Οικονομίδη, στον ΕΣΑΚΕ, ήταν ενήμερη για όλες τις αλλαγές που έγιναν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Μαρούσι, την ανάληψη δηλαδή της ομάδας από τον κ. Γκάμαρη, και δεν αντέδρασε καθόλου παρά τις ενστάσεις όλων εκείνων που έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται. Το αποτέλεσμα αυτής της άνευ λόγου κωλυσιεργίας ήταν ο διασυρμός της ομάδας του Αμαρουσίου αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη με συνέπεια να χαθεί η τρίτη Ελληνική θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η θέση αυτή δεν αναπληρώνεται και η Μπουντιβέλνικ Κιέβου περνά χωρίς αγώνες στη δεύτερη προκριματική φάση της Ευρωλίγκας. Την ίδια ώρα, οι παίκτες ξεκίνησαν να αποχωρούν με πρώτο τον Ζήση Σαρικόπουλο που υπέγραψε στον Πανιώνιο. Στα γραφεία της ΚΑΕ βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Μαμούτου Ντιαρά, ενώ οι παίκτες έκαναν αποχή από την προπόνηση αφού παραμένουν απλήρωτοι.

Ο Δήμος Αμαρουσίου μετά τις εξελίξεις και την έξοδο του Αμαρουσίου από την Ευρωλίγκα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ζητώντας την αποχώρηση του κ. Γκάμαρη.
Αναλυτικά: "Η αιφνιδιαστική παραίτηση του προπονητή Γ. Μπαρτζώκα και η διαρκής αβεβαιότητα που κυριαρχούσε στην ομάδα, μας ανάγκασε να αναλάβουμε πρωτοβουλία με σκοπό να βρεθούν λύσεις. Γι’ αυτό, συγκαλέσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 σύσκεψη, με τη συμμετοχή του πρώην ιδιοκτήτη κ. Ά. Βωβού και των υποψήφιων επενδυτών κ. κ. Γ. Γκάμαρη και Θ. Μαρρή, ζητώντας εξηγήσεις για την κρίση που είχε δημιουργηθεί.
Οι υποψήφιοι επενδυτές δεσμεύτηκαν εντός τριών ημερών, να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές και να διευθετηθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους παίκτες και το προσωπικό της ομάδας, καθώς και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την συμμετοχή της τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Δυστυχώς οι δεσμεύσεις των επενδυτών δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η Ευρωλίγκα με τη σημερινή της απόφαση, να θέσει εκτός όλων των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την περίοδο 2010-2011 την ομάδα μπάσκετ του ΓΣΑ. Για την εξέλιξη αυτή υπεύθυνοι είναι ο κ. Γκάμαρης και η παρέα του, οι οποίοι με τις ενέργειές τους ντρόπιασαν την ιστορία του Συλλόγου, αλλά και την πόλη μας. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι που φιλοδοξούσαν να αναλάβουν τον ιστορικό ΓΣΑ δεν ήταν ικανοί για τον ρόλο αυτό. Φάνηκαν ανάξιοι της Ιστορίας της ομάδας.
Τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και ζητούμε από τον κάτοχο των μετοχών της ΚΑΕ Μαρούσι κ. Ά. Βωβό να ακυρώσει το προσύμφωνο αγοράς των μετοχών που έχει υπογράψει με τους παραπάνω κυρίους και να αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί με τον Ερασιτέχνη ΓΣΑ ώστε να βρεθεί ένα βιώσιμο σχήμα, το οποίο θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ως Δήμος Αμαρουσίου θα είμαστε παρόντες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την ιστορία του Συλλόγου.

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου