Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ...ΣΩΤΗΡΙΑ


Φώς στο τούνελ βρέθηκε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα πάνω στα οποία θα βασιστεί φέτος η βιωσιμότητα των περισσοτέρων ομάδων της Α1. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ οι εκπρόσωποι των ομάδων αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εποχή της κεντρικής διαχείρισης, καθώς η ΕΡΤ θα μεταδίδει παιχνίδια δώδεκα ομάδων της Α1. Μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Άρης παραμείνουν στο συνδρομητικό κανάλι.
Επί της ουσίας τη συμφωνία έκαναν οι διαφημιστικές εταιρείες Aset και Taf, που είχαν από την περασμένη σεζόν τα δικαιώματα των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Κολοσσού και Πανελληνίου και πήραν ακόμα Μαρούσι, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Περιστέρι, Καβάλα, Ηλυσιακό και Ίκαρο.
Τα χρήματα που θα πάρουν συνολικά οι ομάδες είναι κατά 10% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι (θα μοιραστούν ανάλογα με την τελική κατάταξη), όμως το σημαντικό είναι πως ο ΟΠΑΠ μπορεί να κάνει ξεχωριστά συμφωνία με κάθε ομάδα για διαφήμιση στις φανέλες.
Ο Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε "σήμερα οριστικοποιήθηκε το τηλεοπτικό τοπίο για τις 12 ομάδες, τις οκτώ των οποίων τα δικαιώματα διαπραγματεύεται ο ΕΣΑΚΕ (ΑΕΚ, Μαρούσι, Πανιώνιος, Καβάλα, Περιστέρι, Ηλυσιακός, Ηρακλής και Ικαρος) και των τεσσάρων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανελλήνιος και Κολοσσός Ρόδου), που ανήκουν από πέρυσι στην κοινοπραξία Asset-Taf: θα είναι στην ΕΡΤ, μέσω σχετικής πρότασης που υπέβαλαν οι εταιρίες Asset-Taf. Είναι οριστικό".

Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου