Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ



Με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς από τα 9 μέτρα 3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, η Σερβία νίκησε 92-89 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στην Άγκυρα και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Μουντομπάσκετ.
Σίγουρα πριν το παιχνίδι λίγοι περίμεναν ότι οι Σέρβοι θα μπορούσαν να φανούν τόσο ανταγωνιστικοί, η ευστοχία τους όμως στο περιφερειακό σουτ, με τους Κέσελι (5/6 τρίποντα) και Βελίτσκοβιτς, και το πάθος που έβγαλαν στο παρκέ τους επέτρεψε να οδηγήσουν το ματς σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και να προβληματίσουν τους Ισπανούς (25-21, 44-38, 49-41).
Οι “ρόχας” όρθωσαν ανάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με πρωταγωνιστή τον Ναβάρο και αισθητή τη βελτίωση στην άμυνά τους όχι μόνο μείωσαν αλλά κατάφεραν να περάσουν και μπροστά (59-60). Οι Σέρβοι επέστρεψαν εκ νέου (72-64) αλλά ο Ναβάρο με την αμέριστη συμπαράσταση του Μαρκ Γκασόλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (89-89) 25 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.
Η τελευταία επίθεση των Σέρβων ήταν υπόθεση του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος πλέι μέικερ πήρε την μπάλα, είδε ότι μπροστά του άλλαξε το μαρκάρισμα (τον είχε πλέον ο Γκαρμπαχόσα) αλλά αντί να πάει προς το καλάθι εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια του αντιπάλου του, προτίμησε να εκτοξεύσει μία βόμβα τριών πόντων από τα 9 μέτρα (πριν από αυτό του σουτ είχε 1/7 τρίποντα!). Η επιλογή του δικαιώθηκε και αφού στην τελευταία δική τους επίθεση οι Ισπανοί δεν έβγαλαν καν σουτ η ιστορία έγραψε Σερβία-Ισπανία 92-89.
Στο μεταξύ, σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον προημιτελικό με τη Σλοβενία η Τουρκία. Η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της και νίκησε με 95-68 παίρνοντας το εισιτήριο για τους “4” του Μουντομπάσκετ. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.
Οι Τούρκοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα για να φτάσουν στη νίκη. Από τη στιγμή που προηγήθηκαν με 26-14 εκμεταλλευόμενοι την πολύ αποτελεσματική άμυνά τους που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον αντίπαλο, οι παίκτες του Τάνιεβιτς δεν κοίταξαν ξανά πίσω.
Με την απόδοση τους ο Ιλιάσοβα, ο Τούρκογλου και ο Ονάν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι η Σλοβενία δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Το 50-31 του ημιχρόνου, που έγινε αργότερα 56-31, έδειχνε στους Σλοβένους ότι δεν υπήρχε πιθανότητα νίκης.

Όνομα: Γιάννης Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου