Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στο " ψυγείο" Κουκουλάκης, Χαραλαμπίδης και Τρύφωνας


Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και την 3η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ η διαιτησία. Τα λάθη του Κουκουλάκη στο ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης, του Χαραλαμπίδη στο ματς Ηρακλής-Λάρισα , αλλά και του βοηθού Τρύφωνα στο παιχνίδι Πανιώνιος-Άρης ξεσήκωσαν για ακόμα μια φορά θύελλα διαμαρτυριών, παρά το γεγονός ότι στο πρόσφατο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής είχε συμφωνηθεί από όλους του παράγοντες να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με την διαιτησία.

Μάλιστα τα σφυρίγματα του Κουκουλάκη στο ΟΑΚΑ ανάγκασαν μέχρι και τον Πρόεδρο της Λίγκας κ . Μαρινάκη να πάρει θέση, καταδικάζοντας με ανακοίνωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής την σωρεία λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ηρακλειώτης ρέφερι, αν και οφθαλμίατρος, δεν είδε στο 21ο λεπτό το πέναλτι που έκανε ο Φυντανίδης στον Μανωλά και σαν να μην έφτανε αυτό το λάθος, ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια και στο 49΄ όταν ο Φυντανίδης ανέτρεψε τον Σκόκο, ενώ στη συνέχεια ο Μπαστία τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Γκέντζογλου με τον διεθνή διαιτητή, όμως να δίνει φάουλ αντί για πέναλτι. Όπως ήταν φυσικό ο παρατηρητής της συνάντησης Μάκης Μιντούρης τα σημείωσε αυτά στην έκθεση του και ο Κουκουλάκης θα μείνει εκτός ορισμών για μερικές αγωνιστικές, αν και ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταυρός Αδαμίδης , με δηλώσεις του τόνισε πως ο Κουκουλάκης είχε δόλο και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ σε συνάντηση που θα έχουν να τον βγάλει από τους πίνακες. Πάντως ο διεθνής διαιτητής με ανακοίνωση που εξέδωσε παραδέχτηκε τα λάθη του και ζήτησε συγνώμη. Συγκεκριμένα ο Κουκουλάκης στην ανακοίνωση του τονίζει πως παρά τις οδηγίες της ΚΕΔ/ΕΠΟ, που απαγορεύουν τις δηλώσεις διαιτητών, νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από το φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου και την αρμόδια επιτροπή διαιτησίας, για τις σοβαρά λάθος εκτιμήσεις του στο χθεσινό παιχνίδι, οι οποίες και οδήγησαν την ΑΕΚ σε απώλεια βαθμών.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική κακή διαιτησία της αγωνιστικής, καθώς αρκετά λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ηρακλής-Λάρισα έκανε και ο Χαραλαμπίδης. Ο Καβαλιώτης διαιτητής αγνόησε καθαρό πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων στο 82΄ και με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων σε ανατροπή του Μπλάζεκ από τον Χοσέμι μέσα στην περιοχή, ενώ δεν απέβαλε και τον Κονόμπιο στο αντιαθλητικό του μαρκάρισμα πάνω στον Παπαστεργιανό στη φάση που υπήρξε αναταραχή μετά το μαρκάρισμα του Πίτου Γκαρσία. Μετά το τέλος του αγώνα ο Πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, άφησε αιχμές για την διαιτησία του Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα παραμείνει εκτός ορισμών για κάποιες αγωνιστικές, τονίζοντας πως αυτή ήταν η δεύτερη φάση που κρίνει αποτέλεσμα εις βάρος των βυσσινί , σε ισάριθμες αγωνιστικές, ενώ αναρωτήθηκε και τι ανακοίνωση θα έβγαζαν Μαρινάκης και Πατέρας αν δεν δινόταν αυτό το πέναλτι στις δικές τους ομάδες.

Ακόμα μια φάση που καθόρισε αποτέλεσμα ήταν και το μοναδικό γκολ που σημειώθηκε στο ματς Πανιώνιος-Άρης, αφού ο Μπάλαμπαν που το πέτυχε ήταν σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν το είδε ο διεθνής βοηθός Τρύφωνας, ο οποίος τίθεται σε διαθεσιμότητα, μετά τον βαθμό που του έβαλε ο παρατηρητής Δημήτρης Καλύβας, ενώ ο Τριτσωνης που ήταν ο άρχοντας της αναμέτρησης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής ο Κάκος τα πήγε αρκετά καλά στο ματς Καβάλα-Παναθηναϊκός, ενώ καλή ήταν και η διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός. Θετική ήταν η διαιτησία του Σπάθα στο Εργοτέλης-Ξάνθη, του Παμπορίδη στο Κέρκυρα-Ατρόμητος και του Μήτσιου στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός-Βόλου.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου