Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η κλήρωση των Playoffs


Με στόχο την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνονται στην μάχη την Τέταρτη 28 Απριλίου Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης. Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα Playoffs σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία για πρώτη φόρα στα 3 χρόνια του θεσμού συμμετείχαν και οι προπονητές των συλλόγων που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από την 2η θέση έως την 5η. Οι Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Φερνάντο Σάντος, Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Έκτορ Ραούλ Κούπερ τοποθετηθήκαν πριν την διαδικασία της κλήρωσης για την διοργάνωση των playoffs και αναφέρθηκαν στους στόχους των ομάδων τους.

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: «Σίγουρα είναι μία διαδικασία έξι παιχνιδιών. Δύσκολων παιχνιδιών. Είναι όλα ντέρμπι. Εύχομαι να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Από την μεριά μας έχουμε στόχο την 1η θέση θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Φερνάντο Σάντος: «Νομίζω ότι όλοι ξέρουν την προσωπική μου άποψη για τον θεσμό των πλέι οφ. Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι για τα ματς που έρχονται. Θεωρώ φυσιολογικό ότι όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες. Ο στόχος όλων είναι η κατάκτησης της 1ης θέση, που δίνει την ευκαιρία σε μία ομάδα να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και περιμένω να υπάρξει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι αγώνες παίζονται μες στο γήπεδο. Προφανώς ο στόχος μας είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να παίξει κανείς 6 παιχνίδια σε 18 μέρες αλλά αυτό θα είναι το ίδιο για όλους. Εύχομαι να γίνουν καλά πλέι οφ και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα».


Ντούσαν Μπάγιεβιτς:
«Έχουμε πολύ καλούς αντιπάλους. Θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια. Στόχους και κίνητρα έχουμε. Θα έχουμε και οι τέσσερις ομάδες την ευκαιρία να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε την 2η θέση. Είμαστε πίσω βαθμολογικά αλλά πιστεύω στους παίκτες μας και θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια».

Έκτορ Κούπερ: «Τα πλέι οφ είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να είναι ανταγωνιστικό, να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο και να είναι μία γιορτή. Σίγουρα οι υπόλοιπες ομάδες πάλεψαν και έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα. Το θετικό είναι πως δεν σου δίνεται καθόλου χρόνος για εφησυχασμό. Πρέπει να είσαι συνέχεια έτοιμος. Σίγουρα θα παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Η δική μου ομάδα ξεκινάει με μηδέν βαθμούς, όμως υπάρχει πίστη, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη και κίνητρο ότι θα παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο. Εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει την 1η θέση».


Ο Ολυμπιακός, ο οποίος βάσει της βαθμολογίας του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει στα playoffs με 4 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ με 3, η ΑΕΚ με 1 και ο Άρης χωρίς βαθμό, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης τους κιτρινόμαυρους του βορρά στο Κλεάνθης Βικελίδης την Τετάρτη 28 Απριλίου. Οι ερυθρόλευκοι σε περίπτωση νίκης έχοντας και την διαφορά των τεσσάρων βαθμών βγάζουν τους Θεσσαλονικείς έκτος μάχης από νωρίς, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως 4 ημέρες νωρίτερα οι παίκτες του Κούπερ θα έχουν αγωνιστεί και τον τελικό Κυπέλλου. Στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής η ΑΕΚ φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ.
Για την 2η αγωνιστική που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 2 Μαΐου, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα τον Άρη και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ. Στην 3η αγωνιστική στις 5 Μαΐου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη και ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό. Στην 4η αγωνιστική ο Άρης αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, ενώ στην 5η αγωνιστική των playoffs στις 12 Μαΐου ο δικέφαλος του βορρά κοντράρεται με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη και ο Ολυμπιακός με τον Άρη στον Πειραιά. Η διαδικασία των αγώνων κατάταξης ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Μαΐου με τα παιχνίδια ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Άρης-ΠΑΟΚ. Οι ώρες έναρξης των αγώνων που όπως όλα δείχνουν θα είναι 7 και 9 το απόγευμα θα έχουν γίνει γνωστές μέχρι αύριο.

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: «Πιστεύω ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Είναι δύσκολα. Δεν μπορείς να διαλέξεις το πρώτο παιχνίδι. Και οι τρεις ομάδες είναι δύσκολες. Τα πλέι οφ έχουν μία ιδιαιτερότητα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις θα πρέπει να είσαι έτοιμος για το επόμενο ματς».

Φερνάντο Σάντος: «Όσον αφορά στην αλληλουχία των παιχνιδιών όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Ξέροντας το πρόγραμμα θα πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα».

Ντούσαν Μπάγιεβιτς: «Στο τέλος έχουμε όλοι τα ίδια. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Έχουμε παιχνίδια Τετάρτη, Κυριακή και ξανά Τετάρτη. Όποιος είναι καλύτερος και πιο έτοιμος αυτός θα κερδίσει».

Έκτορ Κούπερ: «Δεν έχει μείνει κάτι να προσθέσω. Θα παίξουμε όλοι εναντίων όλων. Κανείς δεν μπορεί να πει στο ποδόσφαιρο ότι μία ομάδα είναι ποιο εύκολη από την ομάδα. Απλά να ευχηθώ να γίνει μία καλή διοργάνωση».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της διαδικασίας των playoffs, θα ισχύουν τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, δηλαδή θα λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, οι βαθμοί ,η διαφορά τερμάτων και αν και από εκεί δεν προκύπτει νικητής θα παίζουν μπαράζ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου