Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Γκέλες για τους πρωτοπόρους


Τεράστια νίκη, στην προσπάθεια του να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος, πέτυχε το Αννόβερο, που συνέτριψε την Σάλκε με 4-2, αφήνοντας την ομάδα του Γκεζελγκίρχεν στο -2 από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Οι οιωνοί ήταν θετικοί για το Αννόβερο, το οποίο είχε την τύχη με το μέρος του στην φάση του 17, όταν και ο Βέστερμαν, άθελα του, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, πετυχαίνοντας έτσι, με αυτόν τον τρόπο, το 1-0 για τους γηπεδούχους. 12 λεπτά αργότερα, το Αννόβερο κτύπησε και πάλι, όταν ο Για, με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Σάλκε μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με στόχο ένα γρήγορο τέρμα, και τα κατάφερε μόλις στο 1ο λεπτό, όταν και ο Εντού με πλασέ μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, η ολική επαναφορά των φιλοξενούμενων ήρθε 6 λεπτά αργότερα, στο 52, όταν ο Ράκιτιτς, από την βούλα του πέναλτι, ισοφάρισε σε 2-2, με την Σάλκε να επιστρέφει από το 2-0, σε διάστημα μόλις 6 λεπτών. Στο τελευταίο 10λεπτο, όμως, μίλησε η θέληση των γηπεδούχων για την νίκη. Έτσι, στο 80, ο Μπάλιτς με σουτ, έβαλε και πάλι το Αννόβερο στην θέση του οδηγού, πετυχαίνοντας το 3-2. Τον θρίαμβο των γηπεδούχων, ολοκλήρωσε, και πάλι ο Για, με το 2ο τέρμα του στο παιχνίδι, πραγματοποιώντας το τελικό Αννόβερο – Σάλκε 4-2.
Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση, πλέον, για την Χέρτα Βερολίνου, μετά την νέα ήττα της, αυτή τη φορά εντός έδρας, από την Στουτγάρδη με 0-1. Οι Ανατολικογερμανοί, με αιχμή του δόρατος τον Γκέκα, δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ, το οποίο όμως ποτέ δεν ήρθε. Αντίθετα, η Στουτγάρδη ήταν αυτή που στο 74 με τον Κακάου, αλλά και με την βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα βρήκε σε πόδια και άλλαξε πορεία, σημείωσε το 0-1, φεύγοντας με το τρίποντο της νίκης από το Βερολίνο, βυθίζοντας την Χέρτα, ακόμα περισσότερο, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστική, για ακόμα ένα παιχνίδι, η Βέρντερ, διέσυρε την Φράιμπουργκ με 4-0. Ο Πιζάρο ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό των τερμάτων για την ομάδα της Βρέμης, στο 35, ενώ στο 53 ο Χαντ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. 3 λεπτά αργότερα, στο 56, ο Πιζάρο, με το 2ο τέρμα του στο ματς, και συνολικά 14ο στην φετινή Μπουντεσλίγκ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για την Βέρντερ. Η βροχή τερμάτων για το συγκρότημα του Τόμας Σάαφ ολοκληρώθηκε στο 66, με τον Οζίλ με ατομική προσπάθεια, να γράφει το τελικό 4-0 για την Βέρντερ.
Την παράδοση που την θέλει να επικρατεί στο γήπεδο της κόντρα στην Ντόρτμουντ, διατήρησε η Μάιντς, που πήρε το τρίποντο της νίκης με 1-0, χάρη σε τέρμα του Ζαλάι με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.
Σπουδαίο διπλό για την Κολονία, που πέρασε από την έδρα της Χόφενχαϊμ με 0-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάτσχιουκ, που σημείωσε και τα 2 τέρματα της ομάδας του. Το πρώτο με την έναρξης της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 46, με εκπληκτικό σουτ, και το 2ο 8 λεπτά πριν τα 90, με ευθύβολο μακρινό βολέ.
Τέλος, εύκολο απόγευμα είχε η Γκλάντμπαχ, που επιβλήθηκε της Άιντραχτ με 2-0. Η Μπορούσια ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς προηγήθηκε μόλις από το 8 με δράστη τον Ρες. Το τελικό Γκλάντμπαχ – Αίντραχτ 2-0 διαμόρφωσε ο Ντάντε με κεφαλιά, στο 56.
Την 30η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα συμπλήρωσαν τα ματς Μπόχουμ – Αμβούργο 1-2, Νυρεμβέργη – Βόλφσμπουργκ 0-2 και Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μ. 1-1

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου