Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτή την εβδομάδα, καθώς στην τελική τους ευθεία έχουν μπει τα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.
Σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή βρίσκεται το Αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς το σαββατοκύριακο που μας έρχεται διεξάγεται η 36η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ. Εντός έδρας αγωνίζονται οι πρωτοπόροι Τσέλσι και Μάντσεστερ ΓΙουνάιτεντ, απέναντι σε Στόουκ και Τότεναμ αντίστοιχα, την ίδια ώρα που η Άρσεναλ υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να καίγονται για βαθμούς, με στόχο την χρυσή 4η θέση. Εκτός έδρας δοκιμάζεται και η Λίβερπουλ, απέναντι στην Μπέρνλι, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα παιχνίδια Άστον Βίλα – Μπέρμιγχαμ, Μπόλτον – Πόρτσμουθ, Έβερτον – Φούλαμ, Χαλ – Σάντερλαντ, Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν και Γουλβς – Μπλάκμπερν.
Μεταφερόμαστε λίγο πιο νότια, στην Γαλλία, όπου διεξάγεται η 34η αγωνιστική του Σαμπιονά. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μαρσέιγ, που υποδέχεται την Σεντ Ετιέν. Δύσκολο έργο έχει η 2η της βαθμολογίας Οσέρ, που δοκιμάζεται στην έδρα της Τουλούζ. Σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί και στο Ζερλάν, με την Λιόν να αντιμετωπίζει την Μονακό, ενώ η πρωταθλήτρια Μπορντό αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στην Λοριάν. Για την 34η αγωνιστική έχουμε επίσης τα παιχνίδια Σοσό – Μπουλόν, Νις – Γκρενόμπλ, Λε Μαν – Λιλ, Νανσί – Μονπελιέ, Παρί Σεν Ζερμαίν – Ρεν και Λανς – Βαλανσιέν.
Στην τελική του ευθεία έχει μπει και το πρωτάθλημα Γερμανίας, καθώς διεξάγεται η 32η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλει να πραγματοποιήσει η Μπάγερν Μονάχου, που αγωνίζεται εκτός έδρας απέναντι στην Γκλάντμπαχ, και με νίκη θα διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα απέναντι στην Σάλκε, που την ίδια ώρα δοκιμάζεται στο Βερολίνο απέναντι στην Χέρτα. Πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα υπόσχεται το παιχνίδι της Βέρντερ με την Κολονία, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα παιχνίδια Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ, Μπόχουμ – Στουτγάρδη, Χόφενχαϊμ – Αμβούργο, Νυρεμβέργη – Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν – Αννόβερο και Μάιντζ – Άιντραχτ.
Προτελευταία στάση μας η Ιταλία, με την Ρόμα να παραμένει στο +1 από την Ίντερ, και να υποδέχεται την Σαμπντόρια, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του καμπιονάτο, με αμφότερες τις ομάδες να καίγονται για την νίκη, η μεν Ρόμα για την κατάκτηση του τίτλο, και η δε Σαμπντόρια για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εντός έδρας αγωνίζεται και η Ίντερ, που υποδέχεται την Αταλάντα, όπως και η Γιουβέντους, που φιλοξενεί την Μπάρι. Αντίθετα, εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο της 3ης Μίλαν, που δοκιμάζεται στην έδρα της 4ης Παλέρμο. Την 35η αγωνιστική συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Νάπολι – Κάλιαρι, Λιβόρνο – Κατάνια, Φιορεντίνα – Κιέβο, Τζένοα – Λάτσιο, Μπολόνια – Πάρμα και Ουντινέζε – Σιένα.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με Ισπανία και την διεξαγωγή της 34ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εύκολο αναμένεται το έργο της Μπαρτσελόνα που, λίγες μόλις ημέρες πριν την ρεβάνς με την Ίντερ, υποδέχεται την ουραγό Χερέθ. Αντίθετα, εκτός έδρας αγωνίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, και συγκεκριμένα στην έδρα της Σαραγόσα. Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο Μεστάγια, με την βαλένθια να αντιμετωπίζει την Λα Κορούνια. Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής του Ισπανικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει και τις αναμετρήσεις Χιχόν – Βαγιαδολίδ, Ατλέτικο Μαδρίτης – Τενερίφη, Σανταντέρ – Βιγιαρεάλ, Αλμερία – Εσπανιόλ, Οσασούνα – Μπιλμπάο και Μαγιόρκα – Μάλαγα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου