Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Έφυγε ο Σάμαρανκ



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ απεβίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας από καρδιοαναπνευστική ανακοπή όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Κιρόν της Βαρκελόνης στο οποίο εισήχθη την Κυριακή σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω οξείας ανεπάρκειας της στεφανιαίας.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο νυν πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, δήλωσε:

"Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για να εκφράσω τη θλίψη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Προσωπικά είμαι βαθιά λυπημένος από το θάνατο του ανθρώπου, ο οποίος ανέπτυξε σταδιακά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, έναν άνθρωπο, ο οποίος με ενέπνευσε και του οποίου η γνώση για τον αθλητισμό ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Χάρη στο ξεχωριστό όραμα και ταλέντο του, ο Σάμαρανκ ήταν ο αρχιτέκτονας ενός δυνατού και ενωμένου Ολυμπιακού Κινήματος. Μπορώ μόνο να αποτίσω φόρο τιμής στα τρομερά επιτεύγματα και την κληρονομιά του και να εγκωμιάσω τη γνήσια αφοσίωσή του στο Ολυμπιακό Κίνημα και τις αξίες του. Έχουμε χάσει έναν σπουδαίο άνδρα, έναν μέντορα και ένα φίλο, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον Ολυμπισμό".



Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου