Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ολυμπιακός - Πανιώνιος ३-0


Τυπική διαδικασία ήταν ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, καθώς τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη επικράτησαν, εύκολα με 3-0, έκαναν το 1-0 στην μεταξύ τους σειρά, και πλέον, την Πέμπτη, πηγαίνουν στην Νέα Σμύρνη με στόχο το sweep και την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν από το ξεκίνημα ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, καθώς προηγήθηκαν με 8-2 (!) και 18-8. Ο Πανιώνιος «έτρεξε» ένα μικρό σερί 1-5, μειώνοντας σε 19-13, με τον Ολυμπιακό όμως να σοβαρεύεται άμεσα, και με ένα δικό του επιμέρους 6-0, να «καθαρίζει» το πρώτο σετ με 25-13.

Πανομοιότυπη ήταν και η εικόνα του 2ου σετ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα 8-5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, και 16-8 στο 2ο. Ο φιλοξενούμενος Πανιώνιος δεν είχε ανάλογη αντίδραση με αυτή του πρώτου σετ, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκες» να ξεφύγουν με 19-11 και 21-12, τελειώνοντας με χαρακτηριστική άνεση και το 2ο σετ, με 25-14.

Σε αντίθεση με τα 2 πρώτα σετ, ο Πανιώνιος προέβαλλε ισχυρή αντίσταση στο 3ο σετ, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι του, καθώς έφτασε να προηγείται και με 3 πόντους (8-11). Οι «ερυθρόλευκες» όμως δεν έδειχναν πρόθυμες να πάνε το παιχνίδι σε 4ο σετ, καθώς μετέτρεψαν το 8-11 σε 16-13μ ενώ το καρφί της Τένεβα που έφερε το σκορ στο 21-15, ήταν και αυτό που «σφράγισε» ουσιαστικά την νίκη του Ολυμπιακού. Έτσι, τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη έφτασαν στο 25-20, στην νίκη με 3-0, κάνοντας παράλληλα το 1-0 στην ημιτελική αυτή σειρά απέναντι στον Πανιώνιο. Πλέον, άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης, όπου, μέσα στην Νέα Σμύρνη, θα ψάξουν για την 2η νίκη που θα τους δώσει και το εισιτήριο της πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, μίλησαν, τόσο ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Νικολάκης, όσο και η αρχηγός Κατερίνα Νικολαϊδου.

Γιάννης Νικολάκης:
Η ομάδα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε πολύ σοβαρή σε αυτόν τον πρώτο ημιτελικό. Αυτό με χαροποίησε πολύ, γιατί είχαμε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 25 ημέρες, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον ρυθμό και την ταχύτητα μας. Όμως, τελικά αγωνιστήκαμε πολύ καλά, πολύ σοβαρά, και κάναμε το 1-0. Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, γιατί η ομάδα του Ολυμπιακού θέλει και έχει σαν στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Αρχικά με την πρόκριση μας στον τελικό, και εν συνεχεία, φυσικά, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι εντελώς διαφορετικό. Η Νέα Σμύρνη είναι μια δύσκολη έδρα. Ο Πανιώνιος έχει κάνει πολύ μεγάλα αποτελέσματα, και δίκαια βρίσκεται στην τετράδα του πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε μια σταθερή ομάδα. Μια ομάδα που έβγαλε ψυχή, πάθος, που πάλεψε για τον Ολυμπιακό, και θεωρητικά θέλει λίγο προσοχή, να είμαστε σοβαροί, να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έγιναν σήμερα. Να εμφανιστούμε πάρα πολύ καλοί και στο 2ο ματς, και να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη χρονιά έκανε την υπέρβαση. Όταν ξεκίνησε αυτή η ομάδα, στήθηκε πολύ αργά. Χτίστηκε από την αρχή, καθώς οι μοναδικές αθλήτριες που υπήρχαν και στο περσινό ρόστερ ήταν η Νικούλη και η Βλάχου. Όλα τα παιδιά είναι καινούρια. Στήνεται μια πολύ καλή ομάδα. Με μερικές ακόμα προσθήκες, κάποια στιγμή, θα έρθουν και οι τίτλοι στο Λιμάνι. Εμείς, σε μια ενδεχόμενη πρόκριση μας στον τελικό, θα μπούμε με άνεση, θα κυνηγήσουμε ότι μας αναλογεί, καθώς ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι θέλει την νίκη. Αυτήν θα κυνηγήσουμε, και αν είναι θέλημα Θεού, να έρθει ο τίτλος από την πρώτη κιόλας χρονιά, μακάρι να έρθει. Εμείς μαζί με την διοίκηση, θεωρώ πως χτίζουμε μια ομάδα η οποία μελλοντικά θα φέρει τίτλους στον Πειραιά.

Κατερίνα Νικολαϊδου:
Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δουλέψαμε πολύ στις προπονήσεις, μετά τα παιχνίδια με τον Ηρακλή Κηφισιάς, και πιστεύω πως δείξαμε μια πολύ καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Αυτό με κάνει πολύ αισιόδοξη και για το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Πέμπτης.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός, και να δείξει την ίδια σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Επίσης να πιέσει στο σέρβις, το οποίο είναι και το βασικό του όπλο, και τα υπόλοιπα πιστεύω ότι θα έρθουν από μόνα τους.
Ο τελικός υπάρχει στο μυαλό μας, όχι μόνο τώρα, αλλά από τον Οκτώβριο. Και όσο πλησιάζει ο καιρός, τόσο περισσότερο τον σκεφτόμαστε. Είμαστε σε καλό δρόμο, αρκεί να μην έχουμε τραυματισμούς. Καλό θα είναι να «τελειώνουμε» την ημιτελική σειρά με τον Πανιώνιο από την Πέμπτη, έτσι ώστε να μην πάμε σε 3ο αγώνα και κουραστούμε. Και την άλλη Τρίτη, πρώτα ο Θεός, να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα και με τον Παναθηναϊκό.
Η χρονιά θα θεωρηθεί επιτυχημένη, και χωρίς την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή, γι αυτό έμεινε χωρίς το ανάλογο βάθος στον πάγκο. Αν βρεθούμε σε δύο τελικούς, θα είναι θετικό. Βέβαια, χάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, οπότε καλό θα ήταν να καταφέρναμε κάτι στο πρωτάθλημα, αλλά στον αθλητισμό πρέπει να κοιτάς μπροστά και να είσαι αισιόδοξος.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου