Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αστείες δικαιολογίες του ΠΑΟ για τα αίσχη στο ντέρμπι αιωνίων


Χρειάστηκαν να περάσουν 15 μέρες από το ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός ενώπιων της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σουπερ Λιγκ και να απολογηθεί για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.
Οι πράσινοι, υποστήριξαν κατά την απολογία τους πως δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια, πως δεν τραυματίστηκε κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού και πως ο τραυματισμός της υπαλλήλου ασφαλείας δεν ήταν σοβαρός, ενώ για τα όσα συνάντησε η αποστολή των ερυθρόλευκων κατά την άφιξη της στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, επισημαίνοντας πως ότι έγινε οφειλόταν στην ανεπιτυχή ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που τόνισε και με δηλώσεις του στο SPORT TV…

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στο κατηγορητήριο. Είπε τις απόψεις της. Θεωρεί ότι είναι πολύ βαρύ το κατηγορητήριο και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες αυτά τα οποία καταλογίζουν εις βάρος μας, για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη, αφού τα επεισόδια ήταν σε χώρο που θα έπρεπε η αστυνομία να είχε ελέγξει και να προστατέψει την αποστολή του Ολυμπιακού. Σε ότι αφορά τους πυρσούς και τις φωτοβολίδες είναι συνηθισμένα περιστατικά τα οποία δυστυχώς γίνονται σε όλους τους αγώνες και πιστεύω ότι με αυτά που αναπτύξαμε στην επιτροπή θα έχουμε μια ποινή που θα είναι προσήκουσα και δεν θα είναι αυστηρή για τον Παναθηναϊκό. Σε ότι αφορά δε τον τραυματισμό της υπαλλήλου σεκιούριτι, θεωρούμε ότι δεν είναι βαρύς ώστε να μπορέσει να επιφέρει κυρώσεις από αυτές που προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας».

Για τις συγκρούσεις οπαδών-αστυνομικών στο ντέρμπι αιωνίων η πλευρά του Παναθηναϊκού ισχυρίστηκε ότι τα άτομα που ενεπλάκησαν σ' αυτές μπορεί να μην είναι οπαδοί της ομάδας, αφού φορούσαν κουκούλες, αλλά να πρόκειται για εξωγενή στοιχεία, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της πράσινης ΠΑΕ αναφορικά με τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας σεκιούριτι, καθώς ο κ. Κάρμης υποστήριξε πως ο τραυματισμός της ήταν ελαφρύς, καθώς δεν υπήρξε ακρωτηριασμός των δυο δαχτύλων, όπως δημοσιεύτηκε από το σύνολο του τύπου, αλλά της έφυγε ένα νύχι.
Παράλληλα τόνισε πως τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρθεί από τους πράσινους ήταν εξαιρετικά και πως αν οι υπεύθυνοι της αστυνομίας είχαν κάνει σωστή εκτίμηση για την κατανομή των δυνάμεων τους την ώρα της άφιξης του πούλμαν του Ολυμπιακού και είχαν συγκεντρωθεί έγκαιρα στο παρκινγκ δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Σε ότι αφορά στα επεισόδια που έγιναν από οπαδούς του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι στο ματς με τον Ατρόμητου, υπόθεση η οποία εκδικάστηκε μετά από αυτή με τον Ολυμπιακό, η πλευρά των πρασίνων υποστήριξε πως δεν φέρει καμία ευθύνη για τις πράξεις που κατηγορούνται, αφού δεν είχε πάρει εισιτήρια και είχαν βγάλει και ανακοίνωση γι αυτό.

Ενώπιων του αθλητικού δικαστή βρέθηκε και ο Αλέκος Ράντος, ο οποίος στο ντέρμπι αιωνίων αποβλήθηκε από τον διαιτητή, με τον Δαλούκα να γράφει στο φύλλο αγώνα πως ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού τον εξύβρισε…

«Υποστήριξα στην επιτροπή ότι δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό το γεγονός. Ότι εγώ ποτέ δεν απευθύνθηκα στον διαιτητή, αλλά στον 4ο τον κ. Κύρκο για να διαμαρτυρηθώ για μια φάση που έγινε στο 78΄και μου προσάψανε ότι απευθύνθηκα στον Δαλούκα και ότι τον είπα αλήτη. Απολογήθηκα και περιμένω την απόφαση. Σε ότι αφορά το κλίμα που συναντήσαμε στο ΟΑΚΑ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην συμβαίνουν επεισόδια, σε καμία ομάδα και σε κανένα γήπεδο. Πρέπει να παρθούν μέτρα γιατί κινδυνεύουμε πολλές φορές».

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σουπερ Λιγκ αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ο Παναθηναϊκός τελικά τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας του η ποινή θα έχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ο αγώνας της Κυριακής με τον Ηρακλή για την 29η αγωνιστική θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων.

Μιχάλης Μουσελίμης

1 σχόλιο: