Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Νέα διάκριση για τον Ολυμπιακό



Χρονιά των διακρίσεων θα μπορούσε αν μη τι άλλο να χαρακτηριστεί η εφετινή για τον Ολυμπιακό. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, και την πρόκριση στο φάιναλ φόρ της Ευρωλίγκα, αλλά και ανάδειξη του Λίνας Κλέιζα σε πρώτο σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήρθε άλλη μια νέα διάκριση των παικτών του Ολυμπιακού για να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική άνοδο των ερυθρολεύκων, και την σταθεροποίηση τους μεταξύ των κορυφαίων club της Ευρώπης.

Η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκα ανακοίνωσε μέσω της με επίσημης ιστοσελίδας της τους 10 καλύτερους παίκτες για τη σεζόν 2009-10 όπως τους ψήφισαν φίλαθλοι από όλη την Ευρώπη αλλά και δημοσιογράφοι.

Και σε αυτή τη ψηφοφορία τη μερίδα του λέοντος την έχει ο Ολυμπιακός, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που έχει τρείς παίκτες στην πρώτη δεκάδα. Ο λόγος για τους Τεόντοσιτς, Κλέιζα και Τσίλντρες οι οποίοι στις 8 Μαϊου θα βραβευτούν στο γκαλά του Παρισιού και οι οποίοι ,είτε θα βρίσκονται στην πρώτη, είτε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα.

Οι άλλες τρεις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Final Four της Ευρωλίγκα, έχουν από δύο εκπροσώπους στους 10 κορυφαίους, ενώ ο παίκτης που συμπληρώνει την δεκάδα είναι ο Τιάγκο Σπλίτερ της Κάχα Λαμποράλ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει στους κορυφαίους τον Μάριτς και τον ΜακΚάλεμπ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει τους Σισκάουσκας και Κριάπα που αναδείχθηκε και καλύτερος αμυντικός, ενώ από την Μπαρτσελόνα ψηφίστηκαν οι Ναβάρο και Λόρμπεκ.

Αυτοί οι δέκα παίκτες θα απαρτίσουν τις δύο καλύτερες πεντάδες της Ευρωλίγκα, ενώ ένας από αυτούς θα αναδειχθεί και MVP της σεζόν.


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου