Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το αυθεντικό τρόπαιο του Μουντιάλ στην Αθήνα


Στην Αθήνα βρίσκεται το αυθεντικό τρόπαιο του Μουντιάλ, το οποίο έφτασε στην χώρα μας το πρωί της Παρασκευής και θα παραμείνει στην πρωτεύουσα για 3 μέρες πριν συνεχίσει την περιοδεία του στον υπόλοιπο πλανήτη. Την αποκάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ΦΙΦΑ έκαναν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Μετροπόλιταν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Καμερούν Ροζέ Μιλά, η πρέσβης της Ν. Αφρικής, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και η κυρία Σιδέρη, διευθύντρια επικοινωνίας της Coca-Cola.

Σ. Πιλάβιος… «Είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να υποδεχτούμε στην Αθήνα, για δεύτερη φορά, το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο καλωσορίζουμε στη χώρα όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός και δημιουργήθηκαν οι διαχρονικές αρχές και αξίες του. Αναμφισβήτητα για μας τους Έλληνες που αγαπάμε τον αθλητισμό, η ποδοσφαιρική χρονιά σφραγίζεται από τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σ αυτή τη γιορτή, διότι η Ελλάδα λατρεύει το ποδόσφαιρο και παθιάζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας».

Γ. Καραγκούνης… «Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση από τους ομίλους. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν η παρουσία μας στο Μουντιάλ και αυτό το καταφέραμε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα εκεί πέρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα».

Η κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου με την παγκόσμια περιοδεία του αυθεντικού Κυπέλλου FIFAWORLD CUP 2010 καις τις 5 Ηπείρους και πρόκειται να επισκεφτεί συνολικά 84 χώρες καλύπτοντας μια διαδρομή περίπου 139.000 χιλιομέτρων. Είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας φιλοξενεί τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από αυτή του 2006, ενώ είναι και η δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα δώσει το παρών σε ένα Μουντιάλ.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό τρόπαιο του πλανήτη στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, από τις 10:00 το πρωί, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με την επίσημη μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, Ζακούμι. Παράλληλα, το Σάββατο θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ στη συνέχεια θα βρίσκεται στο «Mall» για μια σειρά εκδηλώσεων παρουσία του Καμερουνέζου πρώην διεθνούς επιθετικού Ροζέ Μιλά, του γηραιότερου σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο έχει ύψος 36,8 εκατοστά, βάρος 6.175 γραμμάρια και είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων, δημιουργήθηκε με την μορφή που έχει τώρα στις αρχές της δεκαετίας του 70 για το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Γερμάνια και το φιλοτέχνησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Σίλβιο Γκαζανίγια.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου