Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Στην ουρά το ενδιαφέρον


Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 των Ανδρών στο μπάσκετ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις ομάδες δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την αποφυγή μιας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στην Α2 κατηγορία. Τρίκαλα, Καβάλα , Ηλυσιακός και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό , ενώ το Περιστέρι θα προσπαθήσει να πάρει μέσα από τα χέρια του Πανιωνίου την τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Ο Ηλυσιακός παίζει την παραμονή του στο Ελληνικό, με αντίπαλο την ΑΕΚ, η οποία «είναι άδικο να εμπλέκεται σε σενάρια υποβιβασμού», σύμφωνα με τον Στέργιο Κουφό. Στο επίκεντρο της παραφιλολογίας γύρω από το παιχνίδι, ο ιδιοκτήτης της φιλοξενούμενης ομάδας που είναι ένας από τους μεγαλύτερους μάνατζερ στον χώρο του μπάσκετ, και με αρκετούς πελάτες σε όλες τις ομάδες τις Α1, μεταξύ αυτών και η Ένωση, που καίγεται όμως για την νίκη που θα τις διασφαλίσει την παραμονή.
Το ροζ φύλλο της νίκης επιζητούν Πανιώνιος και Καβάλα. Οι γηπεδούχοι για να εδραιωθούν οριστικά και αμετάκλητα στην 8η θέση που οδηγεί στα πλεί οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να παραμείνουν στη μεγάλη τη τάξη κατηγορία χωρίς να ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων.
Με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με νίκη επί των Τρικάλων στο αυριανό ματς στο «Αν. Παπανδρέου», θέλει να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν το Περιστέρι… Οι φιλοξενούμενοι που αν είχαν κερδίσει τον Πανιώνιο θα είχαν ήδη σωθεί, από την πλευρά τους, μόνο με το «διπλό» θα καταφέρουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή κι αυτό θα διεκδικήσουν.
Ως ένα δυνατό τεστ , εν όψει πλέι οφ, αντιμετωπίζουν την αναμέτρησή τους με τον Ολυμπιακό, αύριο στο κλειστό της Κυψέλης, τα μέλη του Πανελληνίου, ενώ στον Ολυμπιακό αν και όλοι τονίζουν ότι προέχει πάντα το επόμενο παιχνίδι, εντούτοις το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στο Παρίσι και στο φάιναλ φόρ της Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τον αντίπαλο τους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος και ξεκινούν την αγωνιστική του προετοιμασία ενόψει Ευρώπης. Η νίκη και για τις δυο ομάδες έχει περισσότερη ψυχολογική παρά βαθμολογική σημασία.
Νίκη και καλή εμφάνιση είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην αυριανή αναμέτρησή του με τον Κολοσσό Ρόδου, στο Βενετόκλειο, με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται με πληγωμένο γόητρο μετά την συντριβή τους από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.
Ο Άρης υποδέχεται το Μαρούσι, σε μια αναμέτρηση που μόνο ως «προετοιμασίας για τα πλέι οφ» μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για κανέναν από τους δύο αντιπάλου. Και στη δική τους περίπτωση το γόητρο είναι αυτό που μετράει , μιας και το Μαρούσι έχει εξελιχτεί σε εφιάλτη για τους θεσσαλονικείς, οι οποίοι έμειναν εκτός ομίλων της Ευρωλίγκα από την ομάδα των βορείων προαστίων.
Η αξιοπρεπής εμφάνιση είναι ο στόχος του Γ.Σ. Ολύμπια Λ. στο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να κλείσει τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με νίκη. Οι γηπεδούχοι έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις συνεχόμενες επιτυχίες της στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά η 26η αγωνιστική της Α1 :

Άρης-Μαρούσι
Πανιώνιος-Καβάλα
Γ.Σ. Ολύμπια-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Ηλυσιακός
Περιστέρι-Τρίκαλα
Πανελλήνιος-Ολυμπιακός
Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία της Α1 μετά από 25 αγώνες έχει ως εξής :

1. Παναθηναϊκός 49(25)
2. Ολυμπιακός 47(25)
3. Μαρούσι 43(25)
4. Πανελλήνιος 40(25)
5. ΠΑΟΚ 39(25)
6. Κολοσσός ΒΑΠ 39(25)
7 Άρης 37(25)
8. Πανιώνιος 36(25)
9. Περιστέρι 36(25)
10. ΑΕΚ 33(25)
11. Ε.Κ. Καβάλας 33(25)
12. Ηλυσιακός 32(25)
13. Τρίκαλα 2000 32(25)
14. Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας 29(25)


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου