Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ολυμπιακός - Λαμία ३-0




Εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Λαμίας με 3-0, στο πλαίσιο του 1ου ημιτελικού των play offs της Α1 Ανδρών. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν ακόμα 2 νίκες για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά την μεγάλη αγωνιστική απραξία, λόγω της γνωστής υπόθεσης του αγώνα Ηρακλής – Άρης, μπήκαν με σκοπό να «τρομοκρατήσει» τους φιλοξενούμενους, και τα κατάφερε, καθώς προηγήθηκε με 16-6 και 20-9, με την Λαμία να έχει μόλις 1 πόντο από την επίθεση της (8 από λάθη αντιπάλου). Έτσι, το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε εύκολα στο 25-15 και το 1-0.
2 διαφορετικά πρόσωπα είχε το 2ο σετ της αναμέτρησης, καθώς η Λαμία εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα με 14-15, με τον Ολυμπιακό όμως να απαντά με ένα εντυπωσιακό 11-3, φτάνοντας έτσι, σχετικά εύκολα, στο 25-17 και το 2-0
Το 3ο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο της αναμέτρησης, καθώς η Λαμία κράτησε, σχεδόν μέχρι το φινάλε (20-19). Στο τέλος όμως, μίλησε η ψυχραιμία και η πείρα των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι έφτασαν στο 25-22 και την νίκη με 3-0.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πέτυχε τον αρχικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από το 1-0, και την Παρασκευή ταξιδεύουν στην Λαμία, με στόχο μια 2η νίκη, που ουσιαστικά θα τους φέρει με το 1 πόδι στον τελικό.

Αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, αλλά και ο Χρύσανθος Κυριαζής, δήλωσαν τα εξής:

Καλμαζίδης:

«Κάτω από τις συνθήκες που είμαστε τώρα, με την διακοπή του πρωταθλήματος, δείξαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Καλή διάθεση και πολύ καλό στήσιμο της ομάδας. Πρέπει να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το σημερινό παιχνίδι. Δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα. Όπως γνωρίζουμε, η Λαμία στην έδρα της παίζει πάρα πολύ καλά. Αγωνίζεται πολύ καλά στην έδρα της. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο (εκτός) έδρας παιχνίδι, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος, από τις 3 νίκες και την πρόκριση στον τελικό».

Κυριαζής:

«Ήταν επικίνδυνο παιχνίδι γιατί είχαμε αρκετό χρόνο να παίξουμε .Δώσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια, όμως γνωρίζουμε πως αυτά τα ματς είναι πολύ επικίνδυνα. Πρέπει να δείξεις από την αρχή ότι θέλεις να φτάσεις στον τελικό. Είναι πολύ θετικό για εμάς ότι είχαμε ρυθμό στο ματς και κερδίσαμε εύκολα. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη και σήμερα, στα οποία θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε στην προπόνηση. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αποκτούμε αγωνιστική ετοιμότητα για τα παιχνίδια στην συνέχεια. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι καλά και για το επόμενο διάστημα, και να ολοκληρώσουμε θετικά την σαιζόν».

Ο Ολι Κούναρι, από την πλευρά του, δήλωσε: «Το μπλοκ και η καλή άμυνα, μας έδωσαν τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό. Καταφέραμε και «σπάσαμε» πολλές μπάλες των αντιπάλων μας με αποτέλεσμα να πετύχουμε σχετικά εύκολα την πρώτη νίκη μας επί της Λαμίας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους τελικούς αφού για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε δύο ακόμη νικηφόρα παιχνίδια».

Τα σετ: 25-15, 25-17, 25-22

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου