Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

12η στον κόσμο η Ελλάδα



Ακόμα μια θέση έχασε η Εθνική ομάδα στην λίστα της ΦΙΦΑ και πλέον βρίσκεται για τον μήνα Απρίλιο στην 12η. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο είχε βρεθεί τον Φεβρουάριο στην πρώτη δεκάδα της σχετικής λίστας, κατάφερε μετά την φιλική ήττα απο την Σενεγάλη να χάσει μια θέση και τον Μάρτιο να βρεθεί στην 11η και αυτό το μήνα υποχώρησε ακόμα μια θέση, χάνοντας την 11η από την Ρωσία.

Αλλαγή είχαμε και στην κορυφή του ΦΙΦΑ Coca Cola World Ranking με την Βραζιλία να περνάει στην 1η θέση ρίχνοντας την Ισπανία στην 2η. Τρίτη είναι η Πορτογαλία, η όποια πηρέ την θέση της Ολλανδίας που είναι πλέον 4η. 5η εξακολουθεί να είναι η Ιταλία και 6η η Γερμάνια. Η Αργεντινή που είναι και αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής κέρδισε 2 θέσεις και για τον Απρίλιο καταλαμβάνει την 7η θέση, όπου τον προηγούμενο μήνα ήταν η Αγγλία, η οποία πέρασε στην 8η θέση στέλνοντας την Γαλλία στην 10η, ενώ 9η είναι η Κροατία που αναρριχήθηκε μια θέση.

Σε ότι αφορά τις άλλες δυο αντιπάλους της Εθνικής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Νιγηρία κέρδισε δυο θέσεις και είναι τώρα στην 20η ενώ δυο θέσεις ψηλότερα στην λίστα της ΦΙΦΑ βρίσκεται και η Νότιος Κορέα που πλέον είναι στην 47η.

Στο μεταξύ την ώρα που ο Οτο Ρεχάγκελ προβληματίζεται για το ποιους παίκτες θα συμπεριλάβεις την αποστολή της Εθνικής για τα τελικά του Μουντιάλ, οι Γερμανοί με δημοσιεύματα τους κάνουν λόγο πως το Αμβούργο έχει τον Ρεχάγκελ στην λίστα με τους προπονητές που θέλει να προσλάβει. Πάντως ο Γερμανός τεχνικός δεν δείχνει να ασχολείται με τις φήμες, καθώς έχει στρέψει την προσοχή του στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει Μουντιάλ και στο πόσους παίκτες και ποιους θα πάρει μαζί του στην Ελβετία. Το σίγουρο είναι πως στην διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή δεν θα είναι ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ανακοινώσε στον Γερμανικό τύπο την πρόθεση του να μην δώσει το παρών στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, λόγω του προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου