Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προαναγγελία 30ης αγωνιστικής


Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Άρης, αλλά και οι αναμετρήσεις Ηρακλής-Ξάνθη και Λάρισα-Λεβαδειακός, που θα κρίνουν το ποια ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ, τα οποία διεξαχθούν όπως και όλα τα υπόλοιπα την Κυριακή στις 7.

Στο Καραϊσκάκη οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη κόντρα στους κιτρινόμαυρους του βορρά, όχι μόνο για να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους στο πρώτο γύρο στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά να αποκτήσουν και πλεονέκτημα βαθμών εν όψει των Play offs. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα αναγκαστεί να παρατάξει την ομάδα με αρκετές απουσίες, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Μηήτρογλου, Νικοπολίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο, τους τραυματίες Ντάρμπισιρ, Στολτίδη, Ζαιρί και Γκαλέτι, ενώ παρά το γεγονός ότι οι Ντουντού και Μέλμπεργκ ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν για προληπτικούς λόγους έμειναν εκτός αποστολής. Αρκετές απουσίες θα έχει όμως και ο Άρης, αφού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα εκτίσουν την ποινή τους οι Κάμπορα, Νασούτι, Νάτσο Γκαρσία και Ναφτί, ενώ ο Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει και στο Νέτο που νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Το παιχνίδι Ολυμπιακός-Άρης θα διευθύνει ο Ντάκος.

Στο Καυταντζόγλειο η Ξάνθη θέλει οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα περιμένει το αποτέλεσμα στο ματς του Λεβαδειακού για να μάθει αν τελικά σώθηκε, υποβιβάστηκε, η θα δώσει αγώνα μπαράζ. Αμφίβολος για το παιχνίδι με τον γηραιό είναι ο Λουτσιάνο που ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα, ενώ στο παιχνίδι με τον γηραιό δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Ζίεντσουκ και Παπαδημητρίου. Στον Ηρακλή ο Μπουμπένκο θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει αν μπορεί να υπολογίζει στον Καρλίνιος, ενώ εκτός αποστολής θα μείνουν ο τιμωρημένος Γιαννούλης και οι τραυματίες Λέκι, Μάρκεζ και Πιλότο. Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Δαλούκας.

Χωρίς τους Μπούσι, Γκονζάλες και Αμπουμπακαρί που είναι τιμωρημένοι θα παραταχθεί ο Λεβαδειακός στο Αλκαζάρ με μοναδικό στόχο να πάρει τους 3 βαθμούς που θα τον κρατήσουν στην Σουπερ Λιγκ. Από την άλλη ο Παπακώστας ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με την Λάρισα για ακόμα δυο χρόνια, όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Βελάσκο και Μπλάζεκ, ενώ θα προφυλάξει εν όψει της νέας σεζόν τους Ρομέου και Βιερα που βρίσκονται στο όριο καρτών. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Καλόπουλος.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μετά τη νίκη του κόντρα στον Άρη σώθηκε. Ο Ντουσαν Μπαγιεβιτς, θέλει να δώσει ευκαιρίες σε ορισμένους παίκτες με μικρή συμμέτοχη να αποδείξουν πως αξίζουν να φοράνε την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ο Σερβοελληνας τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Γιάχιτς και παράλληλα θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα είναι οι Νέμεθ και Μανωλας που αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα τραυματισμών. Για τον Βαγγελη Βλαχο οι μοναδικές απουσίες θα είναι οι τιμωρημένοι Μπαστία και Μπαρτολίνι. Διαιτητής θα είναι ο Αμπαρκιολης.

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρων είναι η αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Πανθρακικό, καθώς η ομάδα του Περιστερίου έχει κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής ήδη κάνει τα σχέδια της για την Β εθνική κατηγορία. Ωστόσο και οι δυο ομάδες θέλουν να κλείσουν την χρονιά με νίκη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι από πλευράς Ατρόμητου δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Σκονδρας και Σαρμιέντο, ο τραυματίας Μπαζινσκι, ενώ αμφίβολος είναι και ο Νεμπεγλερας, που αισθάνεται ενοχλήσεις στο πέλμα. Για τον Πανθρακικό εκτός αποστολής θα μείνουν ο τιμωρημένος Τζόκιτς και οι τραυματίες Μαρσέλο, Μπουσινάκης και Αρσένιεβιτς. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κωνσταντινέας.

Νίκη για να αναδεχθεί ως η καλύτερη επαρχιακή ομάδα και να κερδίσει το πριμ των 250.000 ευρώ θέλει η Καβαλά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Οι αργοναύτες θα παραταθούν στο Ανθή Καραγιάννη χωρίς του τιμωρημένους Ντικροκ, Ουρουμα και τον τραυματία Ιωάννου, ενώ ο Παράσχος δεν θα έχει στην διάθεση του τους Τζαβέλλα, Λάτκα, Μανιάτη και Τσοτσαλίτς που είναι τιμωρημένοι και τους τραυματίες Καστελιόνε, Σιόβα και Εστογιανοφ. Την αναμέτρηση θα σφυρίξει ο Τριτσώνης.

Την 13η φετινή του νίκη στην Τούμπα θέλει να φτάσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενεί τον Εργοτέλη. Στην προπόνηση της Παρασκευής ο Σνάουτσνερ έκανε ατομικό πρόγραμμα και θα απουσιάσει μαζί με τους τιμωρημένους Κοντρέρας, Μαλεζά και Ίβιτς από το ματς της Κυριακής, ενώ χαλάρωμα έκανε για προληπτικούς λόγους ο Λίνο, ο οποίος όμως θα είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Τη νίκη στη Τούμπα θα κυνηγήσει όμως και ο Εργοτέλης, αφού αν οι Κρητικοί πάρουν τους 3 βαθμούς και η Καβάλα και η Λάρισα ηττηθούν τότε θα πάρουν αυτοί το πριμ για την καλύτερη επαρχιακή ομάδα. Βέβαια αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς ο Καραγεωργιου δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Κορδονούρη, Λεάλ, Μπέτο, Μπουντιμιρ, Ρουμπάκη και Χιμπλιγκερ. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Παπασταμάτης.

Τέλος ο ΠΑΣ υποδέχεται στους Ζωσιμάδες τον Παναθηναϊκό, σε ένα αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων έχει υποβιβαστεί, ενώ οι πράσινοι έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Κανακούδης και ο Κούσας είναι τιμωρημένοι και δεν θα αγωνιστούν, όπως επίσης και οι τραυματίες Ντάσιος και Ελευθρερόπουλος, ενώ την τελευταία στιγμή θα εξαρτηθεί η συμμετοχή των Μενδρινού, Τζάνη, Σαϊτιώτη, Κοντογουλίδη και Μιχαλόπουλο που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Απουσίες όμως θα έχει και ο Παναθηναϊκός, καθως εκτος θα μεινουν οι τιμωρημένοι Σαριεγκι, Καραγκούνης και Νινης και οι τραυματιες Καντε, Μαχλελής και Δάρλας. Διαιτητής θα είναι ο Λαμπρόπουλος.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου