Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου έχουν μπει, πλέον, στην τελική τους ευθεία.

Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την Αγγλία, και το παιχνίδι που ίσως κρίνει την έκβαση του φετινού τίτλου, καθώς στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τσέλσι. Με νίκη οι μπλε ουσιαστικά εξασφαλίζουν τον τίτλο, καθώς θα διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, 1 αγωνιστική πριν το φινάλε. Όμως το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό και για τους Ρεντς, καθώς μόνο με νίκη θα παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της 4ης θέσης και της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επικίνδυνη έξοδος περιμένει και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αντιμετωπίζει στο Στάδιο του Φωτός την Σάντερλαντ, ενώ Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα συγκρούονται, με τον ηττημένο να λέει αντίο από την διεκδίκηση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ συμπληρώνουν τα ματς Μπέρμιγχαμ – Μπέρνλι, Πόρτσμουθ – Γουλβς, Στόουκ – Έβερτον, Τότεναμ – Μπόλτον, Φούλαμ – Γουεστ Χαμ, Γουίγκαν – Χαλ και Μπλάκμπερν – Άρσεναλ.

Επόμενος σταθμός μας η Γερμανία, με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μπάγερν Μονάχου, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, να αντιμετωπίζει την Μπόχουμ. Την ίδια ώρα, η συγκάτοικος των Βαυαρών στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, Σάλκε, υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται εξαιρετικό. Όμορφο θέαμα υπόσχεται και το ματς Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ, ενώ την 33η αγωνιστική του Γερμανικού πρωταθλήματος συμπληρώνουν τα παιχνίδια Άιντραχτ – Χόφενχαϊμ, Αννόβερο – Γκλάντμπαχ, Κολονία – Φράιμπουργκ, Στουτγάρδη – Μάιντς και Αμβούργο – Νυρεμβέργη.

Προτελευταία στάση μας η Ιταλία, με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ίντερ, να ταξιδεύει στην Ρώμη για να αντιμετωπίσει την Λάτσιο, με την ψυχολογία των νερατζούρι να βρίσκεται στα ύψη, μετά την επική πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Δύσκολη έξοδος για την 2η της βαθμολογίας Ρόμα, που αντιμετωπίζει την Πάρμα, και θέλει μόνο νίκη, αλλά παράλληλα και ένα δώρο από την μισητή συμπολίτισσα Λάτσιο, για να σκαρφαλώσει και πάλι στην κορυφή του Καμπιονάτο. Μάχη αναμένεται να διεξαχθεί και στο Μεάτσα, με την Μίλαν να αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα, ενώ η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κατάνια, και η Παλέρμο στην έδρα της Σιένα. ΤΟ πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής του καμπιονάτο συμπληρώνουν τα ματς Μπάρι – Τζένοα, Κάλιαρι – Ουντινέζε, Σαμπντόρια – Λιβόρνο, Κιέβο – Νάπολι και Αταλάντα – Μπολόνια.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με Ισπανία και την διεξαγωγή της 35ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με την ψυχολογία στο ναδίρ, μετά τον αποκλεισμό από την Ίντερ, η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στο Μαδριγάλ για να αντιμετωπίσει την, πάντα επικίνδυνη στο γήπεδο της, Βιγιαρεάλ, και θέλει μόνο την νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δει την Ρεάλ Μαδρίτης να την προσπερνά στην βαθμολογία, καθώς την ίδια ώρα η Βασίλισσα αναμένεται να ξεπεράσει, εύκολα ή δύσκολα, το εμπόδιο της Οσασούνα. Εξαιρετικό παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο Σάντσεθ Πιθχουάν, με την Σεβίλλη να υποδέχεται την, φιναλίστ πλέον του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο, λίγα μόλις 24ωρα μετά την πρόκριση των Ροχιμπλάνκος απέναντι στην Λίβερπουλ. Την 35η αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος συμπληρώνουν οιαναμετρήσεις Μάλαγα – Χιχόν, βαγιαδολίδ – Χετάφε, Τενερίφη – Σανταντέρ, Χερέθ – Αλμερία, Λα Κορούνια – Σαραγόσα, Εσπανιόλ – Βαλένθια και Μπιλμπάο – Μαγιόρκα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου