Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Σπουδαίο "διπλό" για την Σάντος


Τεράστια νίκη για την Σάντος, που πέρασε από το Σάο Πάολο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-3, στο πλαίσιο των play offs του πρωταθλήματος Παουλίστα. Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί για τους Πέισε, καθώς άνοιξαν το σκορ με την συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα, μετά από αυτογκόλ του Σέζαρ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, και 7 λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά στο 1-1, με τον πορτιέρο της Σάντος όμως να πετά σε κόρνερ το σουτ του Ερνάνες.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την Σάο Πάολο στο 3, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή, με 2η κίτρινη κάρτα, του Μάρλος.
Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Σάο Πάολο, ήρθε ο Άντρε Ριμπέιρο με πλασέ, μετά από ασσίστ του Νεϊμάρ, να σημειώσει το 0-2 για την Σάντος, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πλέον πως βρίσκονται αγκαλιά με την νίκη.
Με την έναρξη της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 48, η Σάντος είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι, όταν ο Ρομπίνιο βρέθηκε σε θέση για γκολ, το σουτ που επιχείρησε όμως βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Ροζέριο Σέρνι.
5 λεπτά αργότερα οι Τρικολόρ Παουλίστα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, όταν ο Ερνάνες πραγματοποίησε την ατομική προσπάθεια, και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, μειώνοντας σε 1-2, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες των γηπεδούχων.
Ελπίδες οι οποίες λίγο έλειψε να ψαλιδιστούν στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως ο Ρομπίνιο στάθηκε άτυχος, καθώς είδε το σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στην πάνω πλευρά της δοκού του Ροζέριο Σέρνι, και να καταλήγει άουτ.
Έτσι φτάσαμε στο 67ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο το Μορούμπι πήρε φωτιά. Ήταν η σέντρα του Σισίνιο, και η κεφαλιά του Νταγκομπέρτο, με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα, και την Σάο Πάολο να ισοφαρίζει σε 2-2, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα από το 33.
Η Σάντος όμως κρατούσε το καλύτερο για το φινάλε. Έτσι, και ενώ το ρολόι σημάδευε το 90ο λεπτό, ήρθε η εκτέλεση φάουλ του Νάτσον από τα δεξιά, και η λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Ροζέρνιο Σέρνι, με τον Ντουρβάλ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα, και τους Πέισε στους 7 ουρανούς, χαρίζοντας, με αυτόν τον δραματικό τρόπο την νίκη στην Σάντος με 2-3.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου