Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Παπαλουκάς και Διαμαντίδης μαζί για καλό σκοπό


Την κοινωνική τους ευαισθησία , αλλά και την αγάπη τους στα μικρά παιδιά απέδειξαν σήμερα για άλλη μια φορά τα δύο κορυφαία ίσως ονόματα του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το 2o Γυμνάσιο Αχαρνών, όπου και ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της WIND σύμφωνα με το οποίο όσους περισσότερους πόντους πετυχαίνουν τόσα περισσότερα χρήματα θα συγκεντρώνονται για την ανέγερση κλειστού στην περιοχή, μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς θαυμαστές τους, ενώ το χάι λάιτ της εκδήλωσης ,ήταν ο μίνι αγώνας που έδωσαν προς ευχαρίστηση των μικρών τους φίλων.
Παπαλουκάς και Διαμαντίδης τέθηκαν για μία ακόμη φορά σε αντίπαλα στρατόπεδα και πλαισιώθηκαν από εκκολαπτόμενους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι τους έκλεψαν την παράσταση και εκείνοι το απόλαυσαν… Για την ακρίβεια ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εκείνος που είχε πιο ομαδικό πνεύμα και προέτρεπε τους συμπαίκτες του να σουτάρουν. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ωστόσο, ήταν λίγο πιο ενθουσιώδης… Δεν σταμάτησε να τρέχει(!) και να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και παράλληλα να προσφέρει και όμορφο θέαμα («χάρισε» στους λιλιπούτειους φίλους του ένα εντυπωσιακό κάρφωμα!). «Λυπάμαι που δεν έχουμε χρόνο να παίξουμε περισσότερο», είπε ο γκαρντ του Ολυμπιακού με… απολογητικό ύφος στους μαθητές που έτρεξαν να πάρουν ένα αυτόγραφο από εκείνον, επιβεβαιώνοντας πως κάθε άλλο παρά αγγαρεία ήταν η παρουσία του στο σχολείο των Αχαρνών.
«Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Ο στόχος με την ανέγερση του κλειστού είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από άλλα πράγματα… Θα είναι ένας τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας», υποστήριξε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος ερωτηθείς για το φαινόμενο της βίας και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, απάντησε: «Όλα είναι θέμα παιδείας. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός είναι απλά ένα κομμάτι της ζωής μας και όχι το σημαντικότερο». Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στους μαθητές εν όψει εξετάσεων… «Ξέρω ότι είναι δύσκολη για τα παιδιά αυτή η περίοδος γιατί έχω κι εγώ μια μικρή αδερφούλα που θα δώσει τώρα εξετάσεις. Τους εύχομαι υπομονή και καλή επιτυχία». Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο μεγάλο ραντεβού της ομάδας του, που δεν είναι άλλο από τις 7 Απριλίου στο Παρίσι, εκεί όπου στον ημιτελικό του φάιναλ φορ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Παρτιζάν. «Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε την εμπειρία της περσινής μας παρουσίας και αυτό πιστεύω πως θα είναι πολύ καθοριστικό».

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου