Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

"Σκούπισε" τον Πανιώνιο ο Θρύλος


Την 2η νίκη, που της έδωσε και το εισιτήριο της πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος, πέτυχε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, που επικράτησε του Πανιωνίου, και στην Νέα Σμύρνη, με 1-3.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες με το ξεκίνημα του αγώνα, με στόχο την νίκη-πρόκριση. Έτσι, πήραν κεφάλι με 10-16 στο πρώτο σετ, το οποίο έληξε, με συνοπτικές διαδικασίες, με 18-25 για τον Ολυμπιακό.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του 2ου σετ, με τον Πανιώνιο να παίρνει κεφάλι με 7-5, να ξεφεύγει με 14-7 και 19-14, φτάνοντας έτσι, εύκολα, στο 25-22 και το 1-1.
Μάχη πραγματοποιήθηκε στο 3ο σετ. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (9-10, 15-16, 21-22), με τις «ερυθρόλευκες» να φτάνουν τελικώς στο 22-25 και το 1-2.
Πλέον το 4ο σετ ήταν το πλέον σημαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός θα έψαχνε το 1-3 και την νίκη-πρόκριση, ενώ ο Πανιώνιος ήθελε οπωσδήποτε την ισοφάριση σε 2-2, για να διεκδικήσει την νίκη στο tie-break. Ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα 3 πόντων, μέχρι το 15-18. Από εκεί και πέρα, τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη «πάτησαν» γκάζι, φτάνοντας έτσι στο 18-25 και το 1-3.

«Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου για την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Μετά τη συμμετοχή μας στον τελικό του κυπέλλου καταφέραμε να φτάσουμε και στον τελικό της Α1. Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος το φετινό επίτευγμα του Ολυμπιακού. Εχουμε παίξει περίπου 40 παιχνίδια με το μικρότερο, αριθμητικά, ρόστερ του πρωταθλήματος. Όμως η ομάδα διαθέτει μεγάλη ψυχή. Οσον αφορά τον δεύτερο ημιτελικό, περίμενα ότι ο Πανιώνιος θα εμφανιστεί καλύτερος. Παρά το γεγονός ότι ισοφαριστήκαμε σε 1-1 σετ, για πολλοστή φορά βρήκαμε τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και αντιδράσαμε σωστά. Όταν ξεκίνησε η περίοδος στόχος μας ήταν να βάλουμε τις βάσεις ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα φέρει τίτλους στον Ολυμπιακό. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Στους τελικούς θα δώσουμε τα πάντα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο» δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Νικολάκης και η Βάσω Νικούλη τόνισε: «Είμαστε χαρούμενες και ικανοποιημένες που προκριθήκαμε στους τελικούς. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο τεχνικό επιτελείο και σε όλες τις συμπαίκτριές μου, καθώς δουλέψαμε και κουραστήκαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ. Στην τελική φάση θα συνεχίσουμε να δίνουμε και τη ψυχή μας για το καλύτερο της ομάδας».

Έτσι, πλέον, ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των play offs, εκεί που θα αντιμετωπίσει (με πλεονέκτημα έδρας) τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Μαρκόπουλο, με τις 2 ομάδες να βρίσκονται στο 1-1.

Τα σετ: 18-25, 25-22, 22-25, 18-25

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου