Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Όλα τα βλέμματα στο El Classico


Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα δοθεί το Σάββατο το βραδύ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα στην σπουδαιότερη αναμέτρηση αυτού του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη, που θα κρίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή του Ισπανικού Πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά 21 βαθμών από τους διώκτες τους.
Η Ρεάλ Μαδρίτης εκτός από το προβάδισμα που θέλει να αποκτήσει για την κατάκτηση του τίτλου, θέλει τη νίκη και για να κερδίσει και τις εντυπώσεις μετά την αποτυχημένη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ήττα της στον πρώτο γύρο με 1-0 από την μισητή αντίπαλο της αλλά να πάρει και εκδίκηση για το περσινό εξευτελιστικό 6-2. Από την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» πάνε στη Μαδρίτη με σκοπό να δώσουν τη χαριστική βολή στους «αιώνιους» και να αποδείξουν σε όλους για ακόμα μια φορά ότι σαν τον Μέσι κανείς… Στη «μητέρα των μαχών» ο Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αμπιντάλ και τον Ιμπραΐμοβιτς, ενώ ο Πελεγκρίνι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κακά, Πέπε και Ντρέντε. Εκτός από το «El classico», στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιον, διεξάγονται και οι αναμετρήσεις Μάλαγα- Σεβίλλη, Τενερίφη -Βαγιαδολίδ, Βιγιαρεάλ - Σπόρτινγκ Χιχόν, Χερέθ-Χετάφε, Αθλέτικ Μπιλμπάο -Αλμερία, Λα Κορούνια –Σανταντέρ, Οσασούνα -Σαραγόσα, Εσπανιόλ -Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαγιόρκα -Βαλένθια.

Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ μετά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στο δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι και για να μην απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο πρέπει την Κυριακή να πάρουν εκτός έδρας τους 3 βαθμούς κόντρα στη Μπλάκμπερν. Σε ότι αφορά την Τσέλσι οι μπλε υποδέχονται την Τρίτη την Μπόλτον, αφού το Σάββατο αντιμετωπίζουν την Άστον Βίλα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Άρσεναλ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη λόγω του ότι τα «σπιρούνια» την Κυριακή κοντράρονται με την Πόρτσμουθ, στον δεύτερο ημιτελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής του Αγγλικού πρωταθλήματος η Χαλ Σίτι υποδέχεται την Μπέρνλι, η Γουέστ Χαμ την Σάντερλαντ, η Γουλβς την Στόουκ Σίτι, η Λίβερπουλ την Φούλαμ και η Μάντσεστερ Σίτι την Μπέρμιγχαμ.

Να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Μπουντεσλιγκα θέλει η Μπάγερν Μονάχου, που για την 30η αγωνιστική του Γερμανικού Πρωταθλήματος αναμετράται στην «Μπάι Αρένα» με τη Λεβερκούζεν. Την ίδια ώρα η Σάλκε που βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την Μπάγερν Μονάχου ελπίζει σε στραβοπάτημα των Βαυαρών και ταυτόχρονα σε νίκη στο Ανόβερο απέναντι στην τοπική ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία της, για να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Γκλάντμπαχ φιλοξενεί την Άιντραχτ, η Χέρτα Βερολίνου την Στουτγκάρδη, η Μάιντς τη Ντόρτμουντ, η Χόφενχαϊμ τη Κολωνία, η Βέρντερ Βρέμης την Φράιμπουργκ, η Μπόχουμ το Αμβούργο και η Νυρεμβέργη την Βόλφσμπουργκ.

Μάχη για να παραμείνει στην πρώτη θέση της Serie A θα δώσει το Σάββατο η Ιντερ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του Ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» φιλοξενούνται στο «Αρτέμιο Φράνκι» από την Φιορεντίνα και θέλουν τη νίκη για να μην την βρεθεί από πάνω τους η Ρόμα που έχει ένα βαθμό λιγότερο και υποδέχεται στο «Ολύμπικο» την Αταλάντα, ενώ η Μίλαν που απέχει τρεις βαθμούς από την πρώτη θέση, κοντράρεται στην έδρα της με την Κατάνια. Μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στη Γένοβα ανάμεσα σε Σαμπντόρια και Τζένοα, ενώ η Παλέρμο αντιμετωπίζει την Κιέβο, η Νάπολι την Πάρμα, η Γιουβέντους την Κάλιαρι, η Μπολόνια την Λάτσιο, η Λιβόρνο την Ουντινέζε και η Σιένα την Μπάρι.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου