Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Την "σκούπισε". Ολυμπιακός - Λαμία ३-0


Στον Ολυμπιακό κατέληξε το 1 από τα 2 εισιτήρια του μεγάλου τελικού του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ Ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν της Λαμίας με 3-0 σετ, και με ισάριθμες νίκες, πήραν την πρόκριση για τον τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Άρης, με τους Πράσινους να προηγούνται με 2-1 νίκες. Σε περίπτωση που ο νικητής είναι ο Παναθηναϊκός, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή επικρατήσει ο Άρης, τότε το πλεονέκτημα έδρας καταλήγει στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν «αγριεμένοι» στο παιχνίδι, δείχνοντας εξ αρχής ποιος είναι το αφεντικό. 8-5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, 16-6 στο 2ο, 22-9, με τον Ολυμπιακό να καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες το σετ με 25-11!

Η φιλοξενούμενη Λαμία έδειξε να συνέρχεται στο 2ο σετ (7-8), παλεύοντας μέχρι το 2ο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όμως, ο Ολυμπιακός «πάτησε» γκάζι και εξαφανίστηκε, καθώς με ένα σερί 6-1, έφτασε στο 22-15, και τελικά στην κατάκτηση και του 2ου σετ με 25-19.

Τυπική διαδικασία έμοιαζε και το 3ο σετ, καθώς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φορτσάτος (8-4), δείχνοντας να καθαρίζει το παιχνίδι στο 17-13. Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι γηπεδούχοι έπαθαν ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ, το οποίο, όχι μόνο έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να γυρίσουν το παιχνίδι (20-21), αλλά να φτάσουν μία ανάσα από την κατάκτηση του σετ (24-25). Στο πλέον κρίσιμο σημείο του σετ, όμως, το κορυφαίο αποψινό όπλο του Ολυμπιακού, το μπλοκ, κτύπησε εις διπλούν, με τους πρωταθλητές να φτάνουν έτσι στο αγχωτικό 27-25 και το 3-0, αποτέλεσμα που έφερε τους Πειραιώτες στον τελικό του πρωταθλήματος.

Μετά το φινάλε του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης, δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που προκριθήκαμε στον τελικό και μάλιστα χωρίς απώλειες. Κάθε μέρα που κερδίζουμε είναι σημαντική τόσο για την προετοιμασία μας όσο και για την ξεκούραση της ομάδας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν ένιωσα ότι κινδυνεύουμε ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο τέλος του τρίτου σετ. Χάρηκα που είδα τον Καλντέιρα στο τάραφλεξ καθώς αποτελεί μία σημαντική μονάδα της ομάδας»

Τα σετ: 25-11, 25-19, 27-25

Ολυμπιακός(Καλμαζίδης): Κούναρι 6, Τίσερ 5, Καλντέιρα 7, Ανδρεάδης 3, Τζούριτς 12, Μίλκοβιτς 20, Στεφάνου λ. 75%/ Σουλτανόπουλος 5, Αγγελόπουλος, Κουζούνης.

Λαμία(Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1, Κόμελ 7, Ρόλιτς 4, Σέφτικ 5, Πελεκούδας 7, Τόπελ 16, Παπαδημητρίου λ. 75%/ Χαριτωνίδης, Ριζόπουλος, Καρβούνης, Σφενδυλάκης.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου