Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

2η Αθλητιατρική Ημερίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός


Σε ακόμα μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία διοργάνωσε την Δευτέρα το απόγευμα την 2η Αθλητιατρική Επιμορφωτική Ημερίδα, η οποία είχε ως στόχο την ενημέρωση προπονητών, αθλητών, γονέων και φοιτητών πάνω σε θέματα αθλητικών τραυματισμών, καπνίσματος, διατροφής, εργοφυσιολογίας, καθώς και σε παιδαγωγικής φύσεως ζητήματα. Η ημερίδα η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό πραγματοποιήθηκε στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη και ομιλητές της ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα τους.

Συγκεκριμένα στην πρώτη ενότητα της Ημερίδας ο Καθηγητής Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ , Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον έλεγχο του καπνίσματος, κ. Μπεχράκης στην ομιλία του ανέπτυξε τις επιπτώσεις που έχει στους μη καπνίζοντες το Παθητικό Κάπνισμα, ενώ Dr. Καρδιολογίας , Καρδιολόγος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στις Προσαρμογές της καρδιάς στη δυναμική άθληση. Οι Αθλητικές κακώσεις και Βίο - Μηχανική Σύνδρομα Υπέρχρησης ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Ορθοπεδικός Χειρουργός και γιατρός της 1ης ομάδας του Ολυμπιακού κ. Αναγνωστόπουλου.

Στην δεύτερη ενότητα ο Ορθοπεδικός Χειρουργός και Ιατρός των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Αναστασάκης εξήγησε την Αρθροσκοπική Χειρουργική Ισχίου - Ενδείξεις σε αθλητές, ενώ οι Μυϊκοί Τραυματισμοί στο Ποδόσφαιρο ήταν το θέμα της ομιλίας του Φυσιοθεραπευτή της 1ης ομάδας κ. Λυκουρέσης.
Για τις Σύγχρονες Μεθόδους Επιστημονικής Υποστήριξης Ποδοσφαίρου μίλησε ο Εργοφυσιολόγος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ζιώγας κλείνοντας τον δεύτερο γύρο των ομιλητών.

Ακολούθησαν ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας ΤΕΦΑΑ Αθηνών και Εργοφυσιολόγος των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γελαδάς, ο οποίος είχε ως θέμα τα Αγωνιστικά Τετράγωνα ή πλαίσια Φυσικής Κατάστασης, ο Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Διατροφολόγος των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Κάβουρας, μιλησε για την Διατροφική Αποκατάσταση στο Ποδόσφαιρο και ο Αθλητικός Ψυχολόγος – Παιδαγωγός κ. Γεωργιάδης ανέπτυξε τις απόψεις του στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι γονείς και οι προπονητές νέων ποδοσφαιριστών. Την 2η Αθλητιατρική Επιμορφωτική Ημερίδα έκλεισε ο Διευθυντής των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ζελενίτσας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου