Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μπαρτσελόνα - Ίντερ, με θέα την Μαδρίτη - στον τελικό η Μπάγερν


Η ώρα για το παιχνίδι που άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν, έφτασε.
Μπαρτσελόνα και Ίντερ κονταροχτυπιούνται στην αρένα του Καμπ Νου, με έπαθλο μία θέση στον τελικό της Μαδρίτης. Οι Νερατζούρι έχουν τον πρώτο λόγο, μετά το υπέρ τους 3-1 του Μεάτσα, όμως θα αγωνιστούν σε μια έδρα, από την οποία, τόσο η Στουτγάρδη στους 16, όσο και η Άρσεναλ στους 8, έφυγαν με 4 γκολ στην πλάτη.
Άπαντες, στην Βαρκελώνη, κινούνται στους ρυθμούς του αποψινού αγώνα, χωρίς γυρισμό, για την Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση των Καταλανών, στην προσπάθεια της να συσπειρώσει τους οπαδούς της, έχει αναρτήσει εμψυχωτικό βίντεο στην ιστοσελίδα της, καλώντας τους φίλους της Μπάρτσα να συμπαρασταθούν στην ομάδα, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ήδη οι φανατικοί οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης έχουν ξεκαθαρίσει πως θα βρίσκονται στο γήπεδο από πολύ νωρίς, ενώ θα αναρτήσουν και κορεό που θα καλύψει το 90% των κερκίδων του Καμπ Νου, στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν το γήπεδο σε καμίνι. Κάτι τέτοιο ελπίζει και ο Πικέ, ο οποίος με δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα, «οι παίκτες της Ίντερ να σιχαθούν το γεγονός πως είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κατά την διάρκεια του βραδινού αγώνα». Όσον αφορά τον τεχνικό της ομάδας, Πέπε Γκουαρντιόλα, εκφράζει την σιγουριά πως, αν η ομάδα του πιάσει την γνώριμη καλή εντός έδρας απόδοση της, τότε θα καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.
Πολλοί είναι αυτοί, από πλευράς Μπαρτσελόνα, που θα θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, αναφορικά με την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι. Πρώτος από όλους ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, που ήταν εξαφανισμένος στο ματς του Μεάτσα, με μερίδα των οπαδών της Μπάρτσα, μάλιστα, να τον αποδοκιμάζουν, κατά την διάρκεια του αγώνα με την Χερέθ. Απαντήσεις θα θέλει να δώσει και ο Λιονέλ Μέσι, καθώς μετρά ήδη 4 παιχνίδια «άσφαιρος», αλλά και σχεδόν όλοι οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης, πλην ίσως του Πέδρο, που ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε από το ναυάγιο του Μιλάνου.
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, η Μπαρτσελόνα, για ακόμα ένα παιχνίδι θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Αντρές Ινιέστα, ενώ σημαντικότατη απώλεια είναι και αυτή του τιμωρημένου αρχηγού Κάρλες Πουγιόλ. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τον Ερίκ Αμπιντάλ, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Από την άλλη πλευρά, η ψυχολογία της Ίντερ βρίσκεται στο ζενίθ, καθώς οι Μιλανέζοι ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη, έχοντας ένα αρκετά καλό σκορ στις αποσκευές τους, αλλά και όντας πρώτοι στο Καμπιονάτο, μετά την απρόσμενη γκέλα της Ρόμα με την Σαμπντόρια.
Ως όνειρο χαρακτήρισε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο προπονητής της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος πάντως πήρε μια πρώτη ιδέα του τι θα συναντήσει στο Καμπ Νου, καθώς περίπου 50 οπαδοί της Μπαρτσελόνα πήγαν, άγρια χαράματα, στο ξενοδοχείο της Ίντερ, και με φωνές προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον πορτογάλο τεχνικό!
Ο ίδιος, πάντως, αναφορικά με τις φωνές των Ισπανών για ύποπτες σχέσεις του με τον διαιτητή του πρώτου αγώνα, τον Πορτογάλο Μπενκερέσα, δεν έδειξε να χάνει το χιούμορ του, λέγοντας πως οι σχέσεις του φτάνουν μέχρι την Ισλανδία, καθώς ο ίδιος, μέσω φιλικού του προσώπου, ήταν υπαίτιος της έκρηξης του ηφαιστείου, που ταλαιπώρησε όλη την Ευρώπη.
Τα προβλήματα, πάντως, δεν λείπουν, από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει, για το αποψινό παιχνίδι, στον τιμωρημένο Ντέγιαν Στάνκοβιτς και τον τραυματία Σαντόν. Ο μεγάλος προβληματισμός του Μουρίνιο, όμως, δεν είναι άλλος από τον Σνάιντερ, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος, λόγω ενός μικροτραυματισμού, αν και αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στον αποψινό ημιτελικό.
Την αναμέτρηση του Καμπ Νου θα διευθύνει ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε, με την Μπαρτσελόνα να μετρά 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, σε παιχνίδια που σφύριξε ο Βέλγος, και την Ίντερ να έχει 2 νίκες και 1 ήττα σε 3 παιχνίδια.
Θέση για τον μεγάλο τελικό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου έχει ήδη κλείσει η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί πέρασαν σαν άνεμος από το Ζερλάν, και με 3 τέρματα του ασταμάτητου Ίβιτσα Όλιτς, διέσυραν την Λιόν με το εμφαντικό 0-3, και με 2 νίκες, πήραν πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.
«Είναι σπουδαίο επίτευγμα η πρόκρισή μας στον τελικό. Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε εξαιρετική απόδοση. Η Μπάγερν απέδειξε πως μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα και γι’αυτό έφτασε στον τελικό. Ελπίζω να φτάσει στον τελικό η Ίντερ του Μουρίνιο, αλλά έχω ακόμη συναισθηματικό δέσιμο με την Μπαρτσελόνα από τη θητεία μου εκεί», δήλωσε ο τεχνικός των Βαυαρών, Λουίς Φαν Γκάαλ, ενώ ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Ίβιτσα Όλιτς, τόνισε: «Δεν περίμενα να νικήσουμε τόσο εύκολα. Είναι πολύ όμορφο να πετυχαίνεις τρία γκολ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και εγώ απλώς έπρεπε να σκοράρω στις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν. Πίστευα πως το παιχνίδι στο Μάντσεστερ ήταν το καλύτερο της ζωής μου, αλλά κι αυτός ο ημιτελικός ήταν ένα σπουδαίο ματς».
Από την πλευρά των ηττημένων, ο τεχνικός της Λιόν, Κλοντ Πιελ, δεν δίστασε να παραδεχθεί την ανωτερότητα των Γερμανών, δηλώνοντας : «Πρέπει να παραδεχτούμε πως η Μπάγερν ήταν καλύτερη. Δυστυχώς παρότι είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε το ματς, δεν τις αξιοποιήσαμε. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα με την αποβολή του Κρις, γιατί η ομάδα ήταν ήδη καταπονημένη. Πιστεύω πως το σκορ είναι άδικο για την προσπάθεια των παικτών μου. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για κάτι. Ο αποκλεισμός μάς αφήνει μία πικρή γεύση και την αίσθηση πως αφήσαμε ανολοκλήρωτη μία δουλειά».
Να σημειωθεί πάντως πως η Μπάγερν θα έχει μια τεράστια απώλεια από τον τελικό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης, η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε πως ο Φρανκ Ριμπερί τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές, για την αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Λιόν. Έτσι, ο Γάλλος, θα λείψει, τόσο από τον τελικό, όσο και από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του για την νέα σαιζόν, με την Μπάγερν, πάντως, να έχει δικαίωμα έφεσης, εντός 3 ημερών.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου