Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αλλαγή σε κάθε φάση


Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για την ελληνική διατησία εντός των συνόρων - και όχι άδικα - και προκειμένου να μην υπάρξουν παράπονα των ομάδων στις κληρώσεις των διαιτητών και ακουστούν γκρίνιες για τον ορισμό κάποιων σε συγκεκριμένα παιχνίδια, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την σήμερα, ξεκαθαρίζει πως σε κάθε φάση των πλέι οφ θα αλλάζει το σύστημα και κάθε διαιτητής θα έχει το δικαίωμα να διευθύνει μόνο ένα ματς σε κάθε φάση, εκτός αν πάει μια σειρά σε πέντε αγώνες. Επίσης, στους τελικούς θα μπουν στην κληρωτίδα μονό όσοι κριθούν κατάλληλοι από την Επιτροπή Διαιτησίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στην πρώτη φάση μπήκαν στην κληρωτίδα τα ονόματα 30 διαιτητών. Οι δύο που δεν κληρώθηκαν ήταν οι Διαμαντής και Πουρσανίδης. Προχωρώντας στις επόμενες φάσεις, ο αριθμός των διαιτητών που θα μπαίνουν στην κληρωτίδα θα μειώνεται σταδιακά (στη δεύτερη και στην τρίτη φάση).

Στην πρώτη φάση, διαιτητής που θα κληρωθεί σε παιχνίδι συγκεκριμένου ζευγαριού δεν θα διαιτητεύσει άλλο παιχνίδι του ίδιου ζευγαριού στην ίδια φάση.

Στη δεύτερη και στην τρίτη φάση ένας διαιτητής θα μπορεί να διαιτητεύσει και πάλι αγώνα ζευγαριού στο οποίο έχει σφυρίξει, μόνο στο -αν χρειαστεί- τέταρτο ή πέμπτο παιχνίδι.

Στη σειρά των τελικών και στον πέμπτο αγώνα (αν χρειαστεί) μπορούν να μπουν στην κληρωτίδα τα ονόματα των διαιτητών εκείνων που θα κριθούν ικανοί από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, άσχετα με το αν έχουν σφυρίξει ή όχι σε άλλους αγώνες της ίδιας σειράς.

*Οι Βορεάδης - Κορομηλάς έμειναν εκτός κλήρωσης της πρώτης φάσης των πλέι οφ, καθώς είχαν ζητήσει εξαίρεση από τον τρίτο αγώνα. Για τον λόγο αυτό, εξαιρέθηκαν από όλη αυτή την πρώτη σειρά αγώνων.

*Ο Χριστοδούλου δεν μετείχε στην κλήρωση του τρίτου αγώνα της πρώτης φάσης των πλέι οφ, καθώς έχει επιλεγεί από την Ευρωλίγκα για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης και θα βρίσκεται στο Παρίσι».



Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου