Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το όνειρο έγινε ... εφιάλτης


Όνειρο ήταν και πάει…Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και η συμμετοχή στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Καπ στην Κέρκυρα παρέμεινε όνειρο, αφού ηττήθηκε με 12-11 στην παράταση, από την Ρωσική Κίνεφ Κίρισι.

Οι «ερυθρόλευκες» πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, έφτασαν μόλις 3 λεπτά μακριά από την επιτυχία (11-10), όμως στο 2ο ημίχρονο της παράτασης, το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ο Ολυμπιακός, και με την συμπαράσταση του κόσμου του, που γέμισε το κολυμβητήριο, μετατρέποντας την Κέρκυρα σε Πειραιά, μπήκα πολύ δυνατά στο πρώτο 8λεπτο, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-2. Στην 2η περίοδο, η φιλοξενούμενη Κίνεφ Κίρισι ήταν αυτή που πήρα τα ηνία του αγώνα, και με ένα επιμέρους σκορ 3-2 ισοφάρισε σε 5-5. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν Ρώσικη Ρουλέτα. Ολυμπιακός και Κίνεφ Κίρισι έπαιρναν το προβάδισμα, πότε η μία ομάδα και πότε η άλλη, με το 3ο 8λεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 3-3, και το 4ο και τελευταίο με 2-2. Τελικό σκορ κανονικής διάρκειας του αγώνα, 10-10, με τις 2 ομάδες να έλυναν τις διαφορές τους, πλέον, στην παράταση.
Εκεί ο Ολυμπιακός έδειχνε πως έχει το πάνω χέρι, καθώς, χάρη σε τέρμα της Βαλκάι πήρε κεφάλι στο σκορ με 11-10. Δυστυχώς όμως, στο 2ο ημίχρονο της παράτασης, κάτι το άγχος, κάτι η ικανότητα των Ρωσσίδων, και πάνω από όλα το πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (6/14) έφεραν το 0-2 για την Κίνεφ Κίρισι, που πήρε την πρόκριση στον τελικό με 11-12.

Εξαιρετική εμφάνιση, από πλευράς Ολυμπιακού, πραγματοποίησε η Σταυρούλα Αντωνάκου, που σημείωσε 4 τέρματα. Από κοντά και οι Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου και Βαλκάι, με 2 γκολ, ενώ από 1 τέρμα σημείωσε η Ψούνη.
Από πλευράς Κίνεφ, «όλα τα λεφτά» ήταν η Σομπόλεβα, η οποία, μέχρι την έξοδο της από το ματς, λίγο πριν το φινάλε, με 3 αποβολές, είχε προλάβει να σημειώσει 5 γκολ. Από εκεί και πέρα, 3 γκολ πέτυχε η Κόνουχ και από 2 οι Γκλίζινα και Προκόφγεβα.

Αμέσως μετά το τέλος της συναρπαστικής αναμέτρησης με το άδοξο για την ελληνική ομάδα φινάλε, η κορυφαία, από πλευράς Ολυμπιακού, Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε:

«Δεν παίξαμε απέναντι σε μια τυχαία ομάδα. Παίξαμε απέναντι στην Κίνεφ Κίρισι, την πρωταθλήτρια Ρωσίας, μία ομάδα με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Αλλά είναι κρίμα γιατί είμαστε μία ομάδα που μπορεί να πετύχει πάρα πολλά. Κλωτσήσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Την αφήσαμε και πέρασε έτσι, δυστυχώς.
Η σημερινή ήττα δεν ήταν θέμα εμπειρίας, αλλά θέμα κακών επιλογών. Η ομάδα έχει έμπειρες παίκτριες. Έχει καλές παίκτριες. Έχει βέβαια και μικρές σε ηλικία, αλλά δεν είμαστε άπειρες. Σε τελικούς δεν μετράει μόνο η ικανότητα, αλλά και το άγχος και ο τρόπος που το διαχειρίζεσαι. Το άγχος φάνηκε στο τέλος.
Ενώ σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είμαστε καταπληκτικές στον παίκτη περισσότερο, σήμερα είμαστε χάλια. Εκεί χάσαμε το παιχνίδι.
Είμαστε μια ομάδα δεμένη. Είμαστε μία οικογένεια. Δεν πρόκειται να μας επηρεάσει τίποτα. Είμαστε στεναχωρημένες, αλλά εμείς δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Είμαστε σαν μια γροθιά και δεν θα το βάλουμε κάτω. Έχουμε σκάσει αυτή τη στιγμή. Νιώθουμε χάλια γιατί ξέρουμε τι ευκαιρία χάσαμε, αλλά δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Θα βγούμε πιο δυνατές από αυτή την ήττα, όπως βγήκαμε πιο δυνατές και πέρσι, και φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό θα γίνει και τώρα».


Ανθή Μυλωνάκη:
«Όταν προηγηθήκαμε στην παράταση πίστευα ότι θα προκριθούμε στον τελικό. Προχωράμε για να πάρουμε το μετάλλιο, γιατί κι αυτό επιτυχία θα είναι, στην πρώτη συμμετοχή του Ολυμπιακού σε φάιναλ φορ. Υπάρχει στενοχώρια για τους κόπους μας, γιατί προσπαθήσαμε πάρα πολύ, αλλά συνεχίζουμε. Δεν μπορείς να το βάλεις κάτω με μία ήττα, έτσι είναι η ζωή».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Στην αρχή μας έβγαιναν τα συστήματα που παίζαμε, αλλά ήμασταν κακοί στην παίκτρια παραπάνω. Είμαστε άξιες της μοίρας μας. Υπάρχει απογοήτευση γιατί δεν μας βγήκαν αυτά που κάναμε στην προπόνηση. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο μοναδικό στόχο που μας έχει απομείνει, το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και τους ζητάμε συγγνώμη».

Άγκνες Βαλκάι:
«Δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Συνήθως είμαστε πολύ καλές στην παίκτρια παραπάνω και σήμερα δεν τα πήγαμε καλά. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Κίρισι και είναι κρίμα, γιατί είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι σπουδαίο».


8λεπτα: 3-2, 2-3, 3-3, 2-2, 1-0 (α’παρ), 0-2 (β’ παρ)


Ολυμπιακός: Αντωνάκου 4, Βαλκάι 2, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Ψούνη 1

Κίνεφ Κίρισι: Σομπόγεβα 5, Κόνουχ 3, Γκλίζινα 2, Προκόβγεβα 2



Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου