Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Παραμένει στην κορυφή η Τβέντε


Στην κορυφή του πρωταθλήματος Ολλανδίας παραμένει η Τβέντε, μετά την επικράτηση της με 2-0 επί της Χέρενφεϊν, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Έρεντιβιζιε.
Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, με την συμπλήρωση 58 λεπτών αγώνα, με το δοκάρι όμως να σταματά το σουτ του Μπίρεν.
Στην συνέχεια η γηπεδούχος Τβέντε ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, και στο 70 έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας της Χέρενφεϊν, όταν ο Τιοτέ με πλασέ σημείωσε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι, τελικώς, σφράγισαν την νίκη τους στην εκπνοή του αγώνα, όταν και ο Ντε Γιονγκ, με ατομική προσπάθεια, έγραψε το τελικό Τβέντε – Χέρενφείν, 2-0, αποτέλεσμα που διατήρησε την Τβέντε στην κορυφή με 80 πόντους, 4 περισσότερους από τον 2ο Άγιαξ, που την ίδια ώρα διέλυε την Βένλο με το εμφαντικό 7-0.
Η βροχή από γκολ από πλευράς Αίαντα ξεκίνησε μόλις από το 5ο λεπτό με τον Σουάρεθ, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που 4 λεπτά αργότερα, σημείωσε με πέναλτι-γκολ το 2-0. Ο Άγιαξ ήταν καταιγιστικός, και στο 12 ο Μίρκο Πάντελιτς με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τον Άγιαξ. 38ο λεπτό και ο Άγιαξ κάνει τα τέρματα του 4, με δράστη τον Εμάνουελσον, που προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίκτυα. Η ομάδα του Άμστερνταμ συνέχισε να αγωνίζεται με το γκάζι πατημένο, και έκλεισε το πρώτο μέρος φτάνοντας σε ακόμα ένα τέρμα, το 5ο, με τον Σουάρεθ να κάνει χατ τρικ, πετυχαίνοντας το 5-0. Στην επανάληψη ο Αίαντας χαμήλωσε ταχύτητα, φτάνοντας όμως σε ακόμα 2 τέρματα. Δράστης αμφότερων των γκολ ο Μίρκο Πάντελιτς, που στο 75 με σουτ σημείωσε το 6-0, ενώ 5 λεπτά αργότερα, και αυτός με το 3ο του τέρμα στο ματς, έδωσε τέλος στον εφιάλτη της Βένλο, διαμορφώνοντας το τελικό 7-0 για τον Άγιαξ.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής είχαμε:
Βάαλβαϊκ – Φίτεσε 4-1
Σπάρτα Ρ. – Χέρακλες 1-1
Ναϊμέγκεν – Άλκμααρ 0-0
Μπρέντα – Ρόντα 1-0
Ουτρέχτη – Ντεν Χάαγκ 0-2
Αϊντχόφεν – Φέγενορντ 0-0
Γκρόνιγκεν – Βίλεμ 4-0

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου