Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Όλα έτοιμα για το Aquis Water Polo Women Champions Cup Final - 4



Σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του Aquis Water Polo Women Champions Cup Final - 4, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Κέρκυρας.

ΒΑΣΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ(Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Φάιναλ-4 - Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων): «Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω τους αθλητές και τους παράγοντες του Τσάμπιονς Καπ. Ως γενική γραμματέας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων ευχαριστούμε την ΛΕΝ που αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού να διοργανωθεί αυτή η μεγάλη διοργάνωση στην Κέρκυρα. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση είμαι σίγουρη ότι θα είναι μία άρτια διοργάνωση, γιορτή για το γυναικείο πόλο. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει το άθλημα νέους φίλους, ιδιαίτερα στην Κέρκυρα. Η παράδοση της Κέρκυρας μπορεί να συμβάλει θετικά στη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στις προσπάθειες όλων των αθλητών. Είμαι σίγουρη ότι το Ιόνιο κα οι πολίτες του θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΚΑΛΕΦ(Γενικός Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής Φάιναλ-4 - Δήμαρχος Κερκυραίων): «Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και του κερκυραϊκού λαού υποδέχομαι τους παράγοντες και τους αθλητές στην ιστορική πόλη της Κέρκυρας που αύριο και μεθαύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες από τους οποίους θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης. Η πόλη μας, οι νέοι μας και όλος ο κόσμος ζουν με τους ρυθμούς του Φάιναλ-4. Είναι αλήθεια ότι η προετοιμασία στον λίγο χρόνο που μας δόθηκε ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Και ο Δήμος Κερκυραίων, αλλά και όλοι οι τοπικοί παράγοντες είμαστε κοντά στους διοργανωτές για να αμβλύνουμε κάθε εμπόδιο και να διευκολύνουμε τις αθλήτριες για να αγωνιστούν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες».

ΜΑΡΚΟ ΜΠΙΡΙ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΛΕΝ): «Εκ μέρους της ομοσπονδίας χαίρομαι πολύ και σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτή η διοργάνωση είναι γυναικών. Είναι πρόκληση να γίνει το φάιναλ - 4 σε αυτό το νησί. Ηθελαν να το προβάλουν το συγκεκριμένο άθλημα γυναικών που δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην Κέρκυρα. Η Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες όσον αφορά στο γυναικείο πόλο. Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός και είναι το πρώτο με παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προώθησης αυτού του γεγονότος είναι ότι θα μεταδοθούν κάποιες εικόνες από το Eurosport. Δίνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλες τις ομάδες που ήδη τις θεωρώ όλες πρωταθλήτριες. Πιο πολλά συγχαρητήρια όμως στη Βουλιαγμένη που είχε κατακτήσει πέρσι το πρωτάθλημα Ευρώπης».

ΠΙΕΡΛΟΥΤΖΙ ΦΟΡΜΙΚΟΝΙ(Προπονητής Geymonant Orizzonte Catania): « Χαίρομαι πολύ που βλέπω τέτοιο κόσμο και τέτοιο ενδιαφέρον. Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, είναι η πρώτη που έρχομαι στην Κέρκυρα και ενθουσιάστηκα με το νησί, τη θάλασσα, το τοπίο, τις ελιές. Είναι σίγουρο ότι οι ομάδες που είναι εδώ, είναι οι καλύτερες της Ευρώπης, γιατί όποιος φτάνει εδώ σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Φάιναλ-4 θέλουν να κερδίσουν. Εγώ ελπίζω να κερδίσουμε. Πέρσι είχαμε τον αγώνα με τη Βουλιαγμένη που χάσαμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε στον τελικό».

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ(Προπονήτρια Ν.Ο.Βουλιαγμένης): «Πραγματικά είμαι χαρούμενη που βρισκόμαστε εδώ. Θεωρώ επιτυχία της ομάδας μου να συμμετέχουμε για 3η χρονιά στο φάιναλ-4. Όπως είπε και ο κ. Φορμικόνι είναι οι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη που θα παλέψουν για τον ίδιο στόχο. Θεωρώ ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φαβορί, γιατί για διαφορετικούς λόγους κάθε ομάδα έχει τα υπέρ και τα κατά της. Η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση θα κερδίσει το τρόπαιο. Η Κατάνια που είναι αντίπαλός μας και που έχουμε αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια σε τελικούς, είναι η σημαντικότερη ομάδα στην Ευρώπη βάσει αποτελεσμάτων. Προπονητής της είναι ο άνθρωπος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως στις γυναίκες. Εμείς είμαστε πρωταθλήτριες Ευρώπης από την περσινή χρονιά, αλλά το αφήνουμε στην άκρη. Είναι μία καινούρια πρόκληση. Οι άλλες δύο ομάδες δυνατές. Ο Ολυμπιακός με τη δυναμική που έχει και τα αποτελέσματα που έχει φέρει, θέτει και εκείνος σοβαρές πιθανότητες για τίτλο. Η Κίρισι δεν είναι αμελητέα ομάδα, έχει παίκτριες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Θα είναι από τα δυσκολότερα φάιναλ - 4 και εύχομαι ότι ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια θα ικανοποιηθεί από το θέαμα. Όταν υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες εδώ στην Κέρκυρα και ο Εθνικός κατέκτησε το Λεν Τρόφι, δείχνουμε ότι από τη μεριά μας προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ(Προπονητής Ολυμπιακού): «Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε στην Κέρκυρα. Για εμάς τους Έλληνες δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο ωραία νησιά που έχουμε στην πατρίδα μας, αλλά δεν ήρθαμε για τουρισμό. Ήρθαμε για ένα σκοπό. Νιώθω ιδιαίτερη ευχαρίστηση που είμαι στο ίδιο πάνελ με τους προπονητές και τις παίκτριες των δύο καλύτερων ομάδων τα τελευταία χρόνια στην υδατοσφαίριση στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε οι πρωτάρηδες σε αυτόν τον θεσμό. Ερχόμαστε με μία δυναμική, την οποία έχει κάθε ένας που έχει τον ενθουσιασμό του πρωτάρη. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα για εμάς τα πράγματα και ποτέ δεν ήταν. Εχουμε μάθει να παλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις τρεις κορυφαίες ομάδες στο γυναικείο πόλο και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε. Όλοι ξέρουν ποια είναι η Οριζόντε, ποια η Βουλιαγμένη και ποια η Κίρισι. Κι εμείς είμαστε μεγάλο σωματείο και ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να είμαστε στο ίδιο επίπεδο που είναι τα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο των ανδρών. Τώρα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Η παρουσία μας εδώ ανανεώνει το χώρο του γυναικείου πόλο. Μία καινούρια ομάδα μπαίνει σφήνα στα μεγαθήρια του αθλήματος. Κι όπως είπα, ναι μεν είμαστε οι πρωτάρηδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήρθαμε εδώ μόνο για την παρουσία μας. Ήρθαμε για να παλέψουμε κάθε λεπτό και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός όπου κι αν παίζει έχει την υποχρέωση να κερδίζει. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά. Οι ομάδες πολύ καλές. Φαντάζομαι το κολυμβητήριο να είναι γεμάτο. Είμαστε ένα άθλημα που συρρικνώνεται επικίνδυνα και πρέπει από σήμερα να δώσουμε ώθηση, ώστε να εξαπλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, να το προβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες και ως χώρα και ως άθλημα».

ΤΟΝΙΑ ΜΩΡΑΪΤΗ(Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Η δουλειά η δική μου και της ομάδας είναι να παίζουμε και να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτό το φάιναλ φορ. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Ολυμπιακού παίρνει μέρος σε ένα φάιναλ φορ και ελπίζω να καταφέρουμε το καλύτερο. Θέλω να πω καλή επιτυχία και στις άλλες τρεις ομάδες και ότι όποιος είναι ο καλύτερος ας κερδίσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και της Κέρκυρας που δούλεψαν αρκετό καιρό για να φτιάξουν το κολυμβητήριο και να το οργανώσουν όπως πρέπει για να είναι έτοιμο τη στιγμή που θα ακολουθήσει. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, κ. Γιάννη Συγγελίδη και στον αντιπρόεδρο, κ. Γιάννη Κεντ που είναι πάντα δίπλα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε».

ΑΝΤΥ ΜΕΛΙΔΩΝΗ(Αρχηγός Ν.Ο.Βουλιαγμένης): «Είναι η τρίτη σερί χρονιά παρουσίας μας στο φάιναλ φορ. Πέρσι κερδίσαμε το τρόπαιο. Η Βουλιαγμένη συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και μαζί με εμάς σίγουρα στο φάιναλ φορ είναι άλλες τρεις διψασμένες ομάδες. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να διατηρήσουμε την κορυφή και ελπίζω να γίνουν όμορφοι αγώνες για να ανέβει το άθλημά μας άλλο ένα επίπεδο».

ΤΑΝΙΑ ΝΤΙ ΜΑΡΙΟ(Αρχηγός Geymonant Orizzonte Catania): «Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ, έχω υπέροχες αναμνήσεις σε αυτή τη γη, ίσως την καλύτερη ανάμνηση στη ζωή μου καθώς κατέκτησα το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Ελπίζω φεύγοντας να με συνοδεύει μία ακόμη καλή ανάμνηση. Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Στις άλλες ομάδες έχω να ευχηθώ, να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Σίγουρα κάθε φορά που κατακτώ τον τίτλο είναι διαφορετικό συναίσθημα. Όσο πιο δύσκολο είναι, τόσο πιο πολύ θες να κερδίσεις. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά και οι 4 ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά που έχω παίξει.. Για τον Ολυμπιακό πιστεύω ότι είναι σημαντικό που παίζει στην έδρα του. Όσον αφορά στη Βουλιαγμένη έχει το μεγαλύτερο αριθμό διεθνών παικτριών. Επομένως η δύναμή τους είναι το σύνολο των παικτών γιατί παίζουν πάντα όλες μαζί. Η Κίρισι ίσως θέλει να πάρει πίσω το αίμα της από πέρσι. Και αυτοί θέλουν να δείξουν ότι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης».

Στη συνέντευξη Τύπου δεν παρέστη η Κίνεφ Κίρισι καθώς η αποστολή της ρωσικής ομάδας δεν είχε αφιχθεί στην Κέρκυρα.

Τα εισιτήρια των αγώνων θα διατίθενται έως αύριο(9/4) το πρωί από το Corfu Palace(reception desk) και από τις 12:00 το μεσημέρι από τα εκδοτήρια του Κολυμβητηρίου της Κέρκυρας.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου