Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Στο στόχαστρο της Άλ Κάιντα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα



Στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας μπήκε το παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής στο οποίο συμμετέχει και το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Προκήρυξη με την οποία απειλεί ότι θα χτυπήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής έδωσε στη δημοσιότητα η Αλ Κάιντα, η οποία φιλοξενείται σε ισλαμικό περιοδικό. Το θέμα αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο «CBS».

Στόχος των τρομοκρατών είναι η αναμέτρηση της Αγγλίας με τις ΗΠΑ για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου. «Πόσο εντυπωσιακό θα είναι όταν το στάδιο στο οποίο θα διεξάγεται ο αγώνας μεταξύ των ΗΠΑ και της Αγγλίας, θα συγκλονιστεί από τις εκρήξεις και θα γεμίσει από εκατοντάδες πτώματα», αναφέρει η προκήρυξη της Αλ Κάιντα.

Μάλιστα, καταλήγει με το εξής: «Η Αλ Κάιντα θα έχει παρουσία στα ματς. Είναι θέλημα του Αλλάχ...». Επιπλέον γίνεται αναφορά στο κείμενο της προκήρυξης σε παλαιότερες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως η επίθεση αυτοκτονίας τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο επτά υπαλλήλων της CIA και ενός Ιορδανού πράκτορα, στο Αφγανιστάν.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου