Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μία ανάσα από τον τελικό ο Ολυμπιακός, २-३ την Λαμία


Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα από την Λαμία, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-3, έκαναν το 2-0 στην μεταξύ τους ημιτελική σειρά, και πλέον, στο παιχνίδι της Δευτέρας, καλούνται να «σκουπίσουν» την ομάδα της Λαμίας, παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Άρης. Κορυφαίος της αναμέτρησης, ο Ιβάν Μίλκοβιτς, με τον Σέρβο άσσο να πετυχαίνει 33 πόντους, και να δείχνει πως βρίσκει και πάλι το καλό του πρόσωπο, την κατάλληλη ακριβώς στιγμή.

Το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη ξεκίνησε το παιχνίδι με την φόρα της νίκης του «Μελίνα Μερκούρη» και πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 18-25. Η Λαμία όμως δεν ήταν αποφασισμένη να πουλήσει φτηνά το τομάρι της. Έτσι, κατέκτησε το 2ο σετ με 25-22, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το 3ο σετ ήταν, όπως και το πρώτο, «ερυθρόλευκη» υπόθεση, με τον Ολυμπιακό να το κατακτά με 22-25, κάνοντας το 1-2. Το ματς, όμως, είχε ακόμα δρόμο μπροστά του, καθώς η γηπεδούχος Λαμία δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Έτσι, μετά από ένα σετ-γκραν κινιόλ, έφτασε στο 25-23 και το 2-2, με τις 2 ομάδες να έλυναν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί, οι πρωταθλητές αποφάσισαν πως, καλό θα ήταν να μην επιστρέψουν στην Λαμία και για 4ο παιχνίδι. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε το tie break με 10-15, έκανε το 3-2, και πλέον, το βράδυ της Δευτέρας, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», καλείται να σημειώσει την 3η νίκη του, παίρνοντας με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση του για τον τελικό του πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά το φινάλε του δραματικού αυτού αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είχα προβλέψει, σε μία καυτή έδρα. Η Λαμία έπαιξε ελεύθερα, χωρίς άγχος, μας δυσκόλεψε. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας που πάλεψε, και τελικά κατάφερε και έκανε την 2η νίκη. Πλέον, την Δευτέρα, στο παιχνίδι του Ρέντη, έχουμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε την υπόθεση πρόκριση».

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου