Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Λυών - Μπάγερν, με έπαθλο μία θέση στον τελικό της Μαδρίτης


Το ένα από τα 2 εισιτήρια του τελικού της Μαδρίτης, παίζεται απόψε, καθώς η Λυών υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο Ζερλάν, στην ρεβάνς του εις βάρος της 1-0 της Βαυαρίας.
Οι Γάλλοι ελπίζουν πως, αν πιάσουν απόδοση ανάλογη με αυτή απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου και είχαν επικρατήσει με 1-0, μπορούν να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση.
«Πρέπει να δείξουμε το ίδιο πνεύμα, όπως και στη Μαδρίτη, όταν αποκλείσαμε τη Ρεάλ. Στον πρώτο αγώνα παίξαμε λες και είχαμε χειρόφρενο, όμως παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες πρόκρισης μας», σημείωσε ο τεχνικός της Λυών, Κλοντ Πιέλ, ο οποίος είχε όλο τον χρόνο στην διάθεση του για να προετοιμάσει την ομάδα του ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς, καθώς το παιχνίδι της κόντρα στην Μονακό, αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα που έγινε δεκτό από την Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
«Είναι δεδομένο, ότι πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά, δείχνοντας άλλη νοοτροπία σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό», σημείωσε ο Λισάντρο Λόπες, καλώντας τον προπονητή του να παρατάξει ένα πιο επιθετικό σχήμα, καθώς η Λυών παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος επιφυλακτική στο πρώτο παιχνίδι.
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Κλοντ Πιελ, ενόψει του αποψινού αγώνα, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τουλαλάν, που αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι, καθώς και στον τραυματία Μποντμέρ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των, επίσης τραυματιών, Κρις και Μπαστός.
Όσον αφορά την Μπάγερν, το 1-0 του Μονάχου της δίνει σαφέστατο προβάδισμα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης, δεν τις εξασφαλίζει όμως, σε καμία περίπτωση, την πρόκριση, καθώς οι Γάλλοι παρουσιάζονται εξαιρετικά δυνατοί στο γήπεδο τους, όντας αήττητοι με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Η Μπάγερν όμως έχει αποδείξει πως δεν καταλαβαίνει από δύσκολες έδρες, με μεγαλύτερο παράδειγμα το παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου, όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε με το εις βάρος της 3-0 του 40ου λεπτού, αλλά κατάφερε μάλιστα να σημειώσει 2 τέρματα, παίρνοντας, παράλληλα, και την πρόκριση στα ημιτελικά. «Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, για αυτό το παιχνίδι. Η Λυών είναι ένα σπουδαίο σύνολο, αλλά η θέληση να πάμε στον τελικό είναι μεγάλη», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του τεχνικού των Γερμανών, Λουίς Φαν Γκάαλ.

Εκτός όμως από τους Γάλλους, οι Βαυαροί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πολλές απουσίες, καθώς ,εκτός των τιμωρημένων Ριμπερί και Πιανίτς, εκτός μάχης έχει τεθεί και ο Ανατόλι Τίμοστσουκ. Από εκεί και πέρα, εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των 2 κεντρικών αμυντικών της Μπάγερν, Ντεμικέλις και Φαν Μπούιτεν, με τον Λουίς Φαν Γκάαλ να ελπίζει πως, τουλάχιστον ο ένας από τους 2 θα καταφέρει να δώσει το παρών στο ματς. Ακόμα και ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο άνθρωπος που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μπάγερν, στο παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ, δεν είναι 100% έτοιμος, λόγω μικροτραυματισμού, όμως αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στην γραμμή επίθεσης της Μπάγερν.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ελβετός Μάσιμο Μπουσάκα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου