Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Θύμα των «αντιεξουσιαστών» και ο τελικός Κυπέλλου


Την άψογη φιλοξενία του Παναθηναϊκού γνώρισαν και οι οπαδοί του Άρη αλλά και αστυνομικοί στον τελικό Κυπέλλου το Σάββατο το απόγευμα. Μετά τα όσα είχαν γίνει στο ματς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ με τους «αντιεξουσιαστές», με τον ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και της υποδοχής που έτυχε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι αιωνίων, αυτή την φορά ήταν σειρά του Άρη να μάθει πως συμπεριφέρονται οι πράσινοι οπαδοί. Το κακό άρχισε λίγο πριν την έναρξη του τελικού με οπαδούς του Παναθηναϊκού να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, ενώ την ίδια ώρα ορισμένοι που βρισκόντουσαν εντός του σταδίου έσπευσαν να βοηθήσου τους ομοϊδεάτες τους. Η αστυνομία τελικά κατάφερε να συλλάβει 14 οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους λέιζερ, καπνογόνα και κροτίδες, ενώ τραυματίστηκαν και 18 αστυνομικοί, έξι εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τα επεισόδια όμως δεν σταμάτησαν έξω από το γήπεδο αλλά μεταφερθήκαν και μέσα όταν κάποιοι που φορούσαν ειδικά φωσφοριζέ γιλέκα με την ένδειξη security και φορώντας κουκούλες έτρεξαν προς την κερκίδα όπου βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι και πέταξαν αρκετά αντικείμενα, ενώ κάποιος χρησιμοποιούσε ως «όπλο» τη ζώνη από το παντελόνι του. Οι αστυνομικές δυνάμεις σε αυτή την κόντρα έμειναν αμέτοχες, όμως λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση πως προσήχθησαν 40 σεκιουριτάδες, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15, οι οποίοι εργάζονται σε έξι συνολικά αντίστοιχες επιχειρήσεις, διότι δεν είχαν την σχετική άδεια εργασίας, ενώ συνελήφθη και ο υπεύθυνος που είχε υπογράψει ως υπεργολάβος σύμβαση με εταιρεία σεκιούριτι, γιατί απασχολούσε άτομα χωρίς την απαραίτητη άδεια εργασίας.

Στον απολογισμό των επεισοδίων, υπάρχουν και 55 προσαγωγές οπαδών που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι 18 από τους συλληφθέντες συμμετείχαν στα επεισόδια με κροτίδες και ρίψη αντικειμένων. Κατασχέθηκαν 654 βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα και μια συσκευή λέιζερ. Απ' αυτά τα 241 βρέθηκαν στα χέρια οπαδών έξω από το ΟΑΚΑ, 182 μέσα σε πέντε λεωφορεία, 28 σε γραφείο συνδέσμου οπαδών του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι όπου έγινε έφοδος της αστυνομίας παρόντος εισαγγελέα και 203 έξω από το γήπεδο όπου τα είχαν αφήσει οπαδοί για να μην βρεθούν πάνω τους.

Το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τα επεισόδια, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρων αναμένεται η ανακοίνωση της Σουπερ Λιγκ και της ΕΠΟ για να καταδικάσει τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, όπως επίσης και η κλήση σε απολογία ης ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου